Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

«Έσπασαν» την καραντίνα τις ημέρες του Πάσχα και γλέντησαν

Δυο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε νέους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην περιοχή.

Νέος συναγερμός στο Κρανίδι: Σε νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρονται δύο παιδιά

Ένας άντρας 32 ετών και η ανήλικη κόρη του είναι τα δυο νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ η μικρή παραμένει στο σπίτι.

Πρόεδρος Τσιγγάνων: «Είμαστε μεγάλες οικογένειες»

Η περιοχή της Νεας Σμύρνης βρίσκεται σε καραντίνα απο τις 9 Απριλίου. Τις γιορτινές όμως ημέρες φαίνεται να μην τηρήθηκε όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος των τσιγγάνων.

«Γλεντήσανε αλλά ήταν πιο διαφορετικά από τις άλλες φορές ήταν λίγο πιο μαζεμένοι. Όταν λέμε εμείς μαζεύτηκαν οι οικογένειες, η κάθε οικογένεια δικιά μας αποτελείται από 15 με 20 άτομα και 50 γιατί είναι σόι» είπε ο πρόεδρος.

Κρανίδι: Επιμένει ο πυρετός στον 19χρονο Σομαλό που φιλοξενούταν στη δομή

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου προχώρησε την Τετάρτη σε νέους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην περιοχή και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα. 

Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς στο Μενίδι

Στον καταυλισμό του Μενιδίου, ανεύθυνοι Ρομά έσπασαν την απαγόρευση αλλά έδιωξαν και περιπολικά που έσπευσαν να διαλύσουν παράνομη συνάθροιση την Κυρακή του Πάσχα.

Εκτός απο τις ύβρεις, πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς. Όλη την ημέρα μάλιστα έπεφταν και πυροβολισμοί.

Γλέντια Ρομά με δεκάδες άτομα σε Αχαία, Τύρναβο και Κόρινθο

Καμία συμμόρφωση δεν έδειξαν Ρομά και στην Αχαία, καθώς περίπου 150 άτομα διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής στη μέση του δρόμου. Αγνόησαν κάθε μέτρο ατομικής προστασίας αλλά και της δημοσιας υγείας. 

 

Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα τους ειδικούς, οι καταυλισμοί είναι ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας αλλά και διασπράς του ιού καθώς δεν λαμβάνουν μέτρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top