Άρση μέτρων: Με κίνηση στους δρόμους και τα καταστήματα η δεύτερη φάση

Εικόνες που κατέγραψε το Star από το κέντρο της Αθήνας

Αλλιώτικη Δευτέρα ξημέρωσε για πολλούς συμπολίτες μας, καθώς ξεκίνησε η δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Χιλιάδες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν, ενώ ανοίγουν και τα σχολεία, ενώ η κίνηση στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.  

Η Αθήνα φαίνεται να επιστρέφει ξανά στους ρυθμούς της, καθώς η κίνηση στους δρόμους άρχισε να εμφανίζεται ξανά. Οι εικόνες… μποτιλιαρίσματος στη Μιχαλακοπούλου σηματοδοτούν τη δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων. Μάλιστα, η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε κατά 80% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.  

Πιο χρήσιμη από ποτέ η ατομική υγιεινή

Όσο περνούν οι μέρες η κίνηση του κόσμου θα αυξάνεται. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από σήμερα επιστρέφουν στις δουλειές τους 155.962 εργαζόμενοι.

Ο συνωστισμός σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα ειναι αναπόφευκτος. Η τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής ειναι πιο χρήσιμη από ποτέ. 

Θερμομέτρηση και αποστάσεις στα πλοία 

Αυστηρά μέτρα προστασίας εφαρμόζονται και στα πλοία, καθώς από σήμερα επιτρέπεται να μεταβαίνουν στα νησιά όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που ξεκινούν τη λειτουργία τους. Όσοι μπαίνουν θερμομετρούνται, ενώ στις θέσεις υπάρχει απόσταση.

Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές κάνουν έκκληση να μην επισκέπτονται ακόμα τα νησιά όσοι δεν έχουν δουλειά. Ειδικά τις ερχόμενες μέρες που ζεσταίνει ο καιρός και κάποιοι μπορεί να λαχταρήσουν κοντινό ταξίδι στον Αργοσαρωνικό.

Πρέμιερα με ουρές στα καταστήματα

Πρεμιέρα με ...ουρές στην είσοδο έκαναν σήμερα τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Η αγορά ξαναζωντάνεψε, ενώ επιχειρηματίες και καταναλωτές προσπαθούσαν να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. 

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την αυτοψία του Γιώργου Σαραντάκου για την κίνηση στα καταστήματα τη Δευτέρα.

Οι εμπορικοί δρόμοι γέμισαν ξανά με κίνηση, στα πολυκαταστήματα δημιουργήθηκαν ουρές στην είσοδο, καθώς δυο μήνες απουσίας ήταν πολλοί.

Η αγωνία για την κίνηση στα εμπορικά είναι μεγάλη, υπάρχει όμως και αισιοδοξία. Οι αγορές, βέβαια, ήταν μετρημένες ενώ τηρήθηκε με ευλάβεια η απόσταση ασφαλείας. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top