Τροχαίο Βουλιαγμένης: Δίωξη στον οδηγό της Corvette που σκότωσε 25χρονο

Είχε παρασύρει και εγκαταλείψει τον νεαρό μοτοσικλετιστή

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική σε βάρος του 40χρονου οδηγού της Corvette που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα, στη Γλυφάδα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πατέρας μοτοσικλετιστή: «Γιατί άφησε το παιδί μου; Μπορεί και να ζούσε»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη:

-    Σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, λόγω της κατανάλωσης οινοπνεύματος και της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, οι ποινές είναι πιο αυστηρές για ασυνείδητους οδηγούς.

Τροχαίο Βουλιαγμένης: «Ήταν ηθικό παιδί. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια»

-    Για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος.

-    Για παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.
 
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Κατέθεσε ο οδηγός της Corvette - «Έπαθα σοκ και για αυτό εξαφανίστηκα»

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον περασμένο Φεβρουάριο όλη η Ελλάδα «πάγωσε» όταν ένας 25χρονος άνδρας, ο Νάσος Καρανίκας, παρασύρθηκε με τη μηχανή του από ένα πολυτελή αυτοκίνητο, εγκαταλείφθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο της Αθηνών - Σουνίου, στο ύψος της Αναβύσσου. 

Τροχαίο Βουλιαγμένη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη της Corvette

Από την στιγμή που εντοπίστηκε ο νεαρός οδηγός και διαπιστώθηκε ο θάνατός του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ξεκίνησε «αγώνας δρόμου» για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την τρακαρισμένη Corvette κοντά στο σημείο του τροχαίου.

Τελικά, ο 40χρονος οδηγός εμφανίστηκε μαζί με τη δικηγόρο του στην αστυνομία μετά από λίγες ημέρες, όπου κατέθεσε για το τροχαίο και απέδωσε την πράξη της εγκατάλειψης στο σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αυτοκινήτου είναι ένας 40χρονος, ο οποίος διατηρεί μεγάλη επιχείρηση αλλά και τουλάχιστον τρία πανάκριβα αυτοκίνητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top