Κορωνοϊός: Ανησυχία για συνωστισμό στις πλατείες το Σαββατοκύριακο

Αυξημένα μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς

Κρίσιμο θα είναι το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, καθώς είναι το πρώτο μετά την άρση των μέτρων. Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό υπάρχουν φόβοι για συναθροίσεις σε πλατείες και υπαίθρια πάρτι. Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση σε όσους το σκέφτονται να μην το πράξουν, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά.

Κορωνοϊός και αλλεργίες: Ένα είναι το κοινό τους σύμπτωμα

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία απέτρεψε εικόνες συνωστισμού το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. «Νομίζω ότι η αστυνομία δεν περιμένει από μένα να της το πω, το Σάββατο θα γίνει μεγάλη κινητοποίηση να μαζευτεί κόσμος. Οι περισσότεροι που έρχονται από αυτούς είναι για να έρθουν να συγκρουστουνε» είπε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής.

Την ανησυχία τους εκφράζουν δήμαρχοι και άλλων περιοχών, αυτή τη φορά για...υπαίθρια πάρτυ όπως συνέβη για άλλο ένα βράδυ στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη αλλά και στον Λυκαβηττό.

Ο καλός καιρός ενισχύει τα φαινόμενα συνωστισμού

Το μεσημέρι της Παρασκευής μόλις η θερμοκρασία έφτασε τους 27 βαθμους στη πλατεία της Νέας Σμύρνης ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους.

Κορωνοϊός: Στους 150 οι νεκροί στη χώρα - 13 νέα κρούσματα

Ο Δήμος το Σαββατοκύριακο για να αποτρέψει κοσμοσυρρόη στην πλατεία θα τοποθετήσει ηχεία σε 30 σημεία της περιοχής που θα παίζουν μουσική.

Ο υπουργός Τουρισμού προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές.

Δείτε τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο λοιμωξιολόγος, Νικόλαος Σύψας

Αυξημένα μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς

Το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται και στους δρόμους που οδηγούν στα εξοχικά. Όσοι επιλέξουν παραδρόμους για να γλιτώσουν τον έλεγχο, το πιθανότερο είναι να κάνουν αναστροφή. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οποιαδήποτε απόδραση σε «καθαρές» από κορωνοϊό περιοχές αλλά και η λαοθάλασσα στις πλατείες μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο κορωνοϊός μπορεί να εμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν από τις 26 Φεβρουαρίου

Αν η επιδημιολογική κατάσταση παραμείνει καλή, το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει οι εργαζόμενοι στα νησιά να μπορούν να μεταβούν σε αυτά με πλοίο πριν τις 18 Μαΐου. Οι νησιώτες ζητούν όμως όσοι τελικά ταξιδέψουν, να το κάνουν με τα απαραίτητα έγγραφα και να είναι υγιείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top