Κορωνοϊός: Στους 150 οι νεκροί στη χώρα - 13 νέα κρούσματα

Τσιόδρας: «Οι ασθενείς αποκτούν ανοσία αλλά δεν ξέρουμε τη διάρκειά της»

Στα 2.691 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν 13 νέα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, εκ των οποίων έξι είναι από χώρους συναθροίσεων.

Την ίδια στιγμή, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 150. 82 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και 32 είναι διασωληνωμένοι.  

Το πρωί κατέληξε και ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο ίδιος πάλεψε με τον ιό για ενάμιση μήνα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τόνισε πως «Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της υγείας υπηρετώντας στο υπουργείο Υγείας».

Επισημαίνεται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Τσιόδρας: «Οι ασθενείς αποκτούν ανοσία αλλά δεν ξέρουμε τη διάρκειά της»

Ο κ. Τσιόδρας κατά την ημερήσια ενημέρωση για τον ιό αναφέρθηκε στα τεστ αντισωμάτων, στην ανοσία αλλά και στο ελληνικό καλοκαίρι που βρίσκεται μπροστά μας. Όπως είπε, η επίδραση του καλοκαιριού δεν επαρκεί για να εξαφανιστεί ο ιός. 

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, σημείωσε πως όσο περισσότεροι άνθρωποι νοσούν, τόσο πιο έγκυρα είναι και τα αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων. 

«Σε όλους όσους πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό», είπε.

Τόνισε ότι οι ασθενείς με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία, παρόλα αυτά «δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», υπογράμμισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top