Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Έχασε τη μάχη μετά από μακρά νοσηλεία στον Ευαγγελισμό

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε σήμερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Νοσηλευόταν από τις 26 Μαρτίου, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, έδωσε σκληρή μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. 

Κορωνοϊός: Ένας ακόμα νεκρός στη χώρα μας - Κατέληξε 67χρονος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ενώ συλλυπητήρια για τον χαμό του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ», έγραψε.

 

 

Ο Δημητρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. 
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ως πανεπιστημιακός ιατρός, δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. 

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρο εμβόλιο δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα

Διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου δημιούργησε το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα

Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα, 2.678 συνολικά

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1996.  Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 - 1996), χρημάτισε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Υπήρξε μάλιστα και προσωπικός γιατρός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αρχικά από το 2000 ως το 2004. Επανεξελέγη το 2009 και ήταν βουλευτής μέχρι το 2019.Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και Αντιπρόεδρος της. Είχε συγγράψει ακαδημαϊκά συγγράμματα, καθώς και βιβλία για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιολογία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top