Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα, 2.678 συνολικά

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μεταλλάξεις του ιού

Στους 148 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, αφού κατέληξε το πρωί της Πέμπτης 75χρονος που νοσηλευόταν στην εντατική του ΝΙΜΙΤΣ, ενώ ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα, ενν'εα εκ των οποίων παραμένουν υπό διερεύνηση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 2.678.

Κορωνοϊός: 148 οι νεκροί στη χώρα - Κατέληξε 75χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.340 σχετίζονται με κάποιο άλλο γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ 85 άνθρωποι έχουν εξέλθει από αυτές. 

Συνολικά έχουν ληφθεί 90.043 δείγματα.

Στο 401 ΓΣΝΑ ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Σχετικά με τα κρούσματα που υπήρξαν στις ένοπλες δυνάμεις, ο κ. Τσιόδρας είπε πως υπάρχει πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού.

Πότε εμφανίστηκε τελικά ο κορωνοϊός;

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέα επιστημονικά δεδομένα, τονίζοντας πως είναι πολύ απίθανο να κυκλοφορούσε ο κορωνοϊός στον κόσμο πολύ πριν την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων, δηλαδή πριν τα τέλη του 2019.

Ακόμη σημείωσε ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις του ιού, μέχρι στιγμής πάνω από 200, καταγράφηκαν εκεί που υπήρξαν τα περισσότερα κρούσματα, ενώ η επιδημία ξεκινά από πολλούς «ασθενείς μηδέν». Ο ιός εισήλθε για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές, από πολλούς ασθενείς.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας ότι κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο. Σε κάποιες περιοχές του ιού έχουμε μικρό αριθμό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές που μένουν σταθερές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για να βρούμε εμβόλιο ή φάρμακο», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top