Αλλάζουν όλα στον τουρισμό - Έτσι θα κάνουμε διακοπές φέτος

Νέοι κανόνες στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων

Στην τελευταία φάση του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων βρίσκεται το άνοιγμα των ξενοδοχείων. Οι φορείς του τουρισμού, εν αναμονή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ανησυχούν για τη δύσκολη προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία δε θα θυμίζει σε τίποτα τις διακοπές που κάναμε μέχρι σήμερα.

Αποκάλυψη Star: Χωρίς μπαρ και ξενύχτια το φετινό καλοκαίρι

Ο «μπουφές» στα ξενοδοχεία φαίνεται να αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς εικάζεται πως θα αντικατασταθεί ή με α λα καρτ γεύματα ή με προ-συσκευασμένα πιάτα  Οι πρώτες σκέψεις, που αφορούν στο σερβίρισμα του πρωινού, είναι να διανέμεται στο δωμάτιο, σε ατομικές συσκευασίες.

Τα Check in και check out θα γίνονται από απόσταση μέσω έξυπνων συσκευών, ενώ την επαφή με  τη reception και τους εργαζόμενους, θα εμποδίζει μια γυάλινη επιφάνεια. Αντισηπτικά και μαντηλάκια θα βρίσκονται παντού.

Χάικο Μάας: «Φέτος κανείς δε θα κάνει διακοπές όπως τις ήξερε»

Η πραγματική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού θα γίνει με την επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων. Ωστόσο το άνοιγμα των συνόρων προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς 

«Υπάρχει μια μείωση το καλοκαίρι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα εξαφανίσει τον ιό και ιδιαίτερα για έναν ακόμα λόγο ότι θα μπορεί να εισαγάγει κάποια χώρα τον ιό από άλλες χώρες με διαφορετικές συνθήκες περιβαλλοντικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.   

Έτσι θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι μπάνια στη θάλασσα

Έτσι θα γίνεται η επιβίβαση των επιβατών

Μάλιστα, εικάζεται ότι πριν από την επιβίβαση οι επιβάτες θα περνούν από τούνελ απολύμανσης και σκάνερ εντοπισμού θερμοκρασίας του σώματος.

Το πλήρωμα θα φορά ειδικές φόρμες προστασίας ,οι επιβάτες μάσκες και γάντια, ενώ το φαγητό θα προσφέρεται συσκευασμένο. Κουβούκλια πλεξιγκλάς θα προσφέρουν τις προδιαγραφές ασφαλείας μεταξύ των επιβατών.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια στήριξης των 700.000 εργαζομένων μερικής απασχόλησης του κλάδου, διεκδικεί επιδότηση ύψους 1.5 δις μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top