Τι ισχύει με την ελεγχόμενη στάθμευση στην πρωτεύουσα;

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

αυτοκίνητο

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών θα συνεχίσει, μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης, την αναστολή της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αποκλειστικά στις θέσεις επισκεπτών (κάθετη σήμανση P-69) όπου οι οδηγοί θα μπορούν να σταθμεύουν χωρίς καταβολή τέλους.

Πρωτομαγιά χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και προαστιακό

Το μέτρο αυτό βοηθά στην αποφυγή του συνωστισμού των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι θέσεις για οχήματα κατοίκων (κάθετη σήμανση Ρ-70) εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για οχήματα που φέρουν την κάρτα μονίμου κατοίκου για συγκεκριμένη ζώνη στάθμευσης, για την οποία έχει εκδοθεί η κάρτα μονίμου κατοίκου.

Επίσης ισχύουν όλες οι απαγορεύσεις στάθμευσης με τις ανάλογες ποινές που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (οδεύσεις τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, σημεία παρακώλυσης της κυκλοφορίας και γενικότερα για κάθε μορφής αντικοινωνική στάθμευση).

Οι οδηγοί ξεχύθηκαν στους δρόμους παρά την καραντίνα

Όσοι μόνιμοι κάτοικοι επιθυμούν να ανανεώσουν την κάρτα τους, μπορούν να αποστέλλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση da.kartes@athens.gr, επισυνάπτοντας το Ε1 του τελευταίου οικονομικού έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top