Σταδιακό άνοιγμα όλων των σχολείων ακόμα και με βάρδιες πρωί και απόγευμα

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επιστρέφουν πρώτοι στα θρανία

Δείτε τι είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το άνοιγμα των σχολείων που πρώτα έκλεισαν για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, εξελίσσεται στον μεγαλύτερο γρίφο για τους επιστήμονες και την κυβέρνηση, καθώς υπάρχει έντονη διχογνωμία. 

Γεραπετρίτης στο Star: Aνοίγουν όλα τα σχολεία!  

Χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, αποκάλυψε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά σε τρεις φάσεις. 

Η εισήγηση των επιστημόνων της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να δοθεί σήμερα στον πρωθυπουργό, ο οποίος μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις. 

Πώς αλλάζει η ζωή μας μετά τις 4/5: Αλλαγές στα SMS, ανοίγουν οι Εκκλησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα με ορόσημο την 4η Μαΐου, οπότε και θα υπάρξει άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία και κατάργηση των SMS και των βεβαιώσεων για τις μετακινήσεις.

Οι σκέψεις για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων περιλαμβάνει το σταδιακό άνοιγμα των μονάδων. Έτσι πρώτοι στα θρανία θα επιστρέψουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 ή στις 18 Μαΐου. Κατόπιν θα ακολουθήσουν έως το τέλος του μήνα σταδιακά κι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες οι μαθητές των Γυμνασίων και των Δημοτικών. 

Αποκάλυψη Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία   

Ενδεχομένως να υπάρξει μια μικρή παράταση της χρονιάς έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ το σχέδιο προβλέπει τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και πρόληψης. Συγκεκριμένα, εξετάζεται να βρίσκονται λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων και πιθανόν διπλές βάρδιες πρωί και απόγευμα. 

Όλα πάντως είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν όσον αφορά στην πανδημία. Το σίγουρο είναι ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα μέσα στον Μάιο. Ενδεχομένως οι υπόλοιποι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχει και το σενάριο να επαναλειτουργήσουν σταδιακά Λύκεια και Γυμνάσια και να παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία; Γρίφος για δυνατούς λύτες το άνοιγμά τους

Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν σύντομα μετά και από τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς όπως λένε στόχος είναι η προστασία των ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών, παππούδων και γιαγιάδων, που στην Ελλάδα, έχουν πολύ στενή επαφή με τα εγγόνια τους, ειδικά αυτά των μικρότερων ηλικιών. 

Μεγάλες αλλαγές σε πρόγραμμα σχολείων και εξετάσεις από την Κεραμέως  

Έτσι ακόμα κι αν ανοίξουν όλα τα σχολεία, οι μικροί μαθητές δε θα πρέπει να έχουν καμία επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τέλος έντονος είναι ο προβληματισμός και για τους γονείς που θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους και τώρα έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού για να φροντίζουν τα παιδιά τους που βρίσκονται στο σπίτι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top