Πώς αλλάζει η ζωή μας μετά τις 4/5: Αλλαγές στα SMS, ανοίγουν οι Εκκλησίες

Το κυβερνητικό σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς  

Η ζωή μας αλλάζει και πάλι με το κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, αν και τίποτα δε θα θυμίζει τη ρουτίνα μας προ κορωνοϊού. 

Από τις  4 Μαΐου τα sms για την έξοδο μας από το σπίτι καταργούνται, οι Εκκλησίες ξανανοίγουν για τους πιστούς,  ενώ αλλάζει και η μετακίνηση μας. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί θα μπαίνουμε μόνο με μάσκες και γάντια. 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Τα sms που ήταν το εισιτήριο για την έξοδο μας από  το σπίτι, σε 10 ημέρες θα είναι παρελθόν. 

«Η πρόθεση πάντα με την εισήγηση ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του εγγράφου» δήλωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  

ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κι αν το θέμα της μετακίνησής μας είναι σαφές , το άνοιγμα των σχολείων παραμένει γόρδιος δεσμός. Το πιθανότερο είναι, τελικά, να μην καθίσουν στα θρανία τα παιδιά των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 

Αποκάλυψη Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία 
 

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία που συστεγάζονται,  δηλαδή είναι μαζί Γυμνάσια και Λύκεια. Ένα από τα σενάρια είναι να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες,  πρωί και απόγευμα. 

Δεν αποκλείεται ωστόσο να χρησιμοποιηθούν και οι αίθουσες των δημοτικών σχολείων ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Προϋπόθεση; Τα κτίρια να γειτνιάζουν. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης συμπεριλαμβάνονται και η  άρση των μέτρων για τις εκκλησίες. Οι πιστοί περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες προκειμένου να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί. Οι ιερείς των ναών θα είναι εκείνοι που θα φροντίζουν να μην υπάρχει  συνωστισμός


ΤΑΞΙ: ΕΝΑΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  

Επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους προετοιμάζονται για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα,  που θα έχει όμως ιδιαιτερότητες.  Πολλοί ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη απομονώσει το μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου με πλέξι γκλας αφήνοντας ένα μικρό  άνοιγμα για την ανταλλαγή χρημάτων. Στη θέση του συνοδηγού και μετά την άρση των μέτρων δεν θα επιτρέπεται να κάθεται επιβάτης. 

Καραμανλής: Πιθανό σενάριο η υποχρεωτική χρήση μασκών στα ΜΜΜ


Στα ταξί, πιθανόν να  επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης και μετά την άρση των μέτρων, που θα  κάθεται πίσω δεξιά, προκειμένου να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον οδηγό. Στα ταξί, όπως και στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς η επιβίβαση θα γίνεται μόνο με χρήση μάσκας


Τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού παίρνουν παράταση μέχρι τις 4 Μαΐου. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top