Γεραπετρίτης στο Star: Aνοίγουν όλα τα σχολεία!  

 Τι θα γίνει με τουρισμό, μετακινήσεις σε άλλους νομούς και ηλικιωμένους

Τo άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Μάρα Ζαχαρέα.  

Πώς αλλάζει η ζωή μας μετά τις 4/5: Αλλαγές στα SMS, ανοίγουν οι Εκκλησίες

Στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα όπως σήμερα αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς. Υπό τις συνθήκες αυτές θα ανοίξουν τα σχολεία.  

Πιθανώς να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις Γυμνάσια,  Λύκεια,  Δημοτικά. Αλλά πάντως θα ανοίξουν .   

Θα υπάρξει κεντρικό επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών. Δε θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει. Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε,  θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αποκάλυψη Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία   

 Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για άρση των περιορισμών σταδιακά σε ορίζοντα διμήνου. Η αρχή θα γίνει στις 4 Μαΐου ενώ θα κλιμακωθεί στις 11 Μαΐου. Τα SMS θα καταργηθούν 

“Στην περίπτωση που θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων θα αναμορφωθεί και το σύστημα για τον περιορισμό της κίνησης.   Είναι αυτονόητο ότι αφού θα έχουμε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς δε θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση “.  

O υπουργός Επικρατείας έδωσε και λεπτομέρειες για την λειτουργία των καταστημάτων:  “Στα καταστήματα θα περιέρχονται οι πελάτες με πολύ συγκεκριμένο ρυθμό,  θα υπάρχουν μέτρα ατομικής υγιεινής,  θα υπάρχει ανώτατος αριθμός ανθρώπων που θα προσέρχονται “. 

Για τους ηλικιωμένους ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα γίνουν μεν αυστηρές συστάσεις, δε θα εξαιρεθούν όμως από την άρση των απαγορεύσεων: “Δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να υπάρξουν καταναγκασμοί για τις μεγαλύτερες ηλικίες.  Δεν πρόκειται να υποπέσουμε σε μια μορφή ηλικιακού ρατσισμού. Εκείνο το οποίο συμβαίνει είναι ότι θα υπάρξουν πολύ αυστηρές συστάσεις στις ευάλωτες κατηγορίες .” 
 
Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για  “σταδιακή αποκλιμάκωση σε ό,τι αφορά στην υπεραστική κίνηση“ ενώ προέβλεψε ότι δε θα χαθεί η τουριστική σεζόν. 

 Covid-19: Επικίνδυνες οι αφίξεις στα νησιά - Αποφεύγετε τις μετακινήσεις


“Υπάρχει ο εσωτερικός τουρισμός για τον οποίο  δε θα  υπάρξει πρόβλημα.  Θα λειτουργήσουν οι εσωτερικές μεταφορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σταδιακώς θα υπάρχει και το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ίσως σε δυο φάσεις, δηλαδή να υπάρξει ένα άνοιγμα ορισμένων ξενοδοχείων και στη συνέχεια άλλων μονάδων.  Εφόσον έχουμε πλήρη εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας,  τότε θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα και οι μεταφορές “.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top