Κορωνοϊός: Προβληματισμός για δύο νοσοκομεία που «μαραζώνουν»

Λειτουργούν με ελάχιστους ασθενείς

Νοσοκομείο Παμμακάριστος

Δύο γενικά νοσοκομεία της χώρας, η Παμμακάριστος και το ΝΙΜΙΤΣ, που άλλαξαν λειτουργία και έγιναν σημεία αναφοράς για περιστατικά κορωνοϊού «μαραζώνουν», καθώς λειτουργούν χωρίς ασθενείς και γεννάται άμεσα η ανάγκη να αναθεωρηθεί η απόφαση εφόσον ο κορωνοϊός βρίσκεται υπό έλεγχο στη χώρα μας. 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η Παμμακάριστος σχεδιάστηκε ως Νοσοκομείο 60 κλινών κορωνοϊού και αν και είναι ένα γενικό Νοσοκομείο 170 κλινών, νοσηλεύει μόνο τρεις ασθενείς, εκ των οποίων δύο με κορωνοϊό και έναν ηλικιωμένο πέντε μήνες από εγκεφαλικό που θα έπρεπε να είναι σε άλλη μονάδα. 

Όσον αφορά το ΝΙΜΙΤΣ, σχεδιάστηκε ως Νοσοκομείο 125 κλινών κορωνοϊού και τώρα νοσηλεύει 15 περιστατικά, πολλά εξ αυτών είναι διακομιδές από άλλα νοσοκομεία αναφοράς, επειδή είναι το μοναδικό Νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση σε περιστατικά κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το ΝΙΜΙΤΣ είναι γενικό Νοσοκομείο 300 κλινών και τώρα νοσηλεύει μόνο 15 ασθενείς. 

Τέλος, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, θα πρέπει τα δύο αυτά νοσοκομεία που σχεδιάστηκαν να περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού να επανέλθουν στην αρχική τους λειτουργία ως γενικά νοσοκομεία και να διατηρήσουν μια κλινική για κορωνοϊό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top