Φανατικοί θρησκόληπτοι πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Μονή Πετράκη;

Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της κρατικής ασφάλειας έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται γύρω από τη Μονή Πετράκη, ώστε να εντοπιστεί ο νεαρός που φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Μονής. 

Συναγερμός στη Μονή Πετράκη: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις του νεαρού, όμως δε διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του. 

Ο δράστης φέρεται να είχε τοποθετήσει μια φιάλη υγραερίου σε μια βαλίτσα με ρόδες, να πήδηξε την καγκελόπορτα με τη βαλίτσα και α τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Μονής Πετράκη. 

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες που εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΤΕΕΜ μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να γίνει έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Το σενάριο που εξετάζουν οι αξιωματικοί είναι η απόπειρα εμπρησμού της Μονής Πετράκη να συνδέεται με φανατικούς θρησκόληπτους, οι οποίοι ήθελαν να «εκδικηθούν» την Ιερά Σύνοδο για τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε εν μέσω Πάσχα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ομάδες θρησκόληπτων που στοχοποίησαν την Ιερά Σύνοδο για την απόφασή της να κλείσει τις εκκλησίες και οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. 

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες δίνουν μεγάλη σημασία στο σημείο που τοποθετήθηκε η φιάλη υγραερίου, μπροστά στην πόρτα του κτιρίου, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Επίσης το γεγονός ότι το άτομο που τοποθέτησε τον μηχανισμό δεν είχε εμπειρία σε εμπρησμούς, ενισχύει το σενάριο της δράσης θρησκόληπτων.

Ο δράστης σκόπευε να βάλει φωτιά και να προκαλέσει την έκρηξη της φιάλης. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ερασιτεχνική επίθεση, η οποία με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει έθετε σε κίνδυνο και τον ίδιο. 

Πάντως ερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ομάδα αντιεξουσιαστών που εναντιώνονται στην εκκλησία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top