Λήγει η καραντίνα στον Εχίνο και τη Φούστανη: Πού παρατείνονται τα μέτρα

Αρκετά τα κρούσματα στον νομό

Μια καλή μέρα ξημέρωσε σήμερα για τους κατοίκους του Εχίνου στην Ξάνθη και της Φούστανης στην Πέλλα, καθώς ολοκληρώνεται σήμερα η καραντίνα, η οποία είχε επιβληθεί λόγω τον αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συναγερμός για γηροκομεία και οικισμούς Ρομά: Νέο κρούσμα στη Λάρισα

Οι πολίτες στις περιοχές αυτές συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, να τους ευχαριστεί χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την υπομονή και την πειθαρχία που έδειξαν. 

Τα μέτρα λειτούργησαν σε αυτές τις δύο περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται και έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα ολοκληρώνεται η καραντίνα στις περοχές αυτές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Eχίνος - Τι τρόμαξε τους ειδικούς

«Σύντομα και μετά το τέλος του εφιάλτη, θα βρεθώ ξανά κοντά τους για να τους σφίξω από κοντά το χέρι και να δω τα χαμογελαστά πρόσωπα περήφανων πολιτών», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Πού παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Ωστόσο η καραντίνα θα παραταθεί έως τις 27 Απριλίου σε ορισμένες περιοχές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα από 10 έως 15 μέρες σε ορισμένες περιοχές που ήδη είναι σε καθεστώς καραντίνας, για προληπτικούς λόγους.

To star.gr στην αποκλεισμένη λόγω κορωνοϊού Μεσοποταμία

Συγκεκριμένα, η περιοχή Μεσοποταμίας στην Καστοριά θα παραμείνει για άλλες δέκα ημέρες σε καραντίνα, η οποία πλέον λήγει στις 24 Απριλίου. Λίγο παραπάνω, ως τις 27 Απριλίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Φύστανη Πέλλας: Σε καραντίνα 350 κάτοικοι - Αποκλεισμένο το χωριό

Επίσης, συνεχίζεται η καραντίνα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για άλλες πέντε ημέρες έως τις 20 Απριλίου. Σε καραντίνα έχει μπει και η περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, καθώς και ένας οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top