Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Eχίνος - Τι τρόμαξε τους ειδικούς

Ποιος έφερε τον ιό στα Πωμακοχώρια

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ μετά από τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από τον Εχίνο της Ξάνθης χθες από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στον νομό Ξάνθης, όμως το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η αύξηση των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη κωμόπολη στα Πωμακοχώρια

Εργασία εκ περιτροπής και μείωση μισθού κατά 50%: Πώς θα γίνουν

Ενδεικτικό είναι πως στον Εχίνο έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα, ενώ στον νομό Ξάνθης συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε εννέα.

Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα από τον κορωνοϊό: Μπορεί να γίνει εποχική ασθένεια

Σήμερα, όλοι οι δρόμοι στον Εχίνο είναι έρημοι. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους, ενώ η τροφοδοσία για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνεται με τη συνδρομή της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας που θα προμηθεύουν τους κατοίκους με ό,τι χρειάζονται. 

Ένας μήνας με τον κορωνοϊό: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των κρουσμάτων

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα στην περιοχή όταν έφτασαν 1.000 άτομα από τη Γερμανία, επειδή έκλεισαν εργοστάσια λόγω της πανδημίας. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι επέστρεψαν στην περιοχή φοιτητές από την Τουρκία. 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιάς, κάλεσε χθες τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

Ο Εχίνος είναι η Τρίτη περιοχή μετά τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Κοζάνης, που η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο του περιορισμού των κατοίκων στα σπίτια τους. Ο ηλικιωμένος που απεβίωσε χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη, ήταν το 21ο θύμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top