Νέα Σμύρνη Λάρισας: Mία ολόκληρη οικογένεια Ρομά θετική στον κορωνοϊό

«Είχαμε χρέος να τεθούμε σε καραντίνα»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μία ολόκληρη οικογένεια Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στον οικισμό της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τα πέντε κρούσματα που μεταφέρθηκαν σήμερα στο ειδικό κέντρο στη Λάρισα. Οι ίδιοι περιέγραψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου, όσα βιώνουν.

Κορωνοϊός: 98 νεκροί - 33 νέα κρούσματα, 2.144 συνολικά

«Είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό αλλά και θετικοί στη ζωή»

Τα πέντε κρούσματα είναι οι συγγενείς του 25χρονου που ταξίδεψε πριν από περίπου 12 ημέρες από την Αθήνα στη Λάρισα. Όλοι τους είναι κάτω των 30 ετών.

Η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου επικοινώνησε μαζί τους λίγη ώρα μετά τη μεταφορά τους στο ειδικό κέντρο. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί, όπως είπαν, και βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Είμαστε 22 άτομα οικογένεια και βρεθήκαμε οι πέντε θετικοί. Εγώ είμαι θετικός αλλά είμαι ασυμπτωματικός. Είχα χρέος να τεθώ σε καραντίνα για να προστατεύσω τους συμπολίτες μου και προπαντώς την οικογένειά μου» δηλώνει ο 27χρονος Μανώλης.

Koρωνοϊός: Γιατί μειώθηκαν τα καρδιακά επεισόδια με την πανδημία

«Μας φέρονται πάρα πολύ καλά. Μας έχουν φέρει νερό, μας έχουν φέρει τροφή, μας φέρνουν τα απαραίτητα εφόδια για την υγιεινή μας. Δεν είμαστε ξεχωριστά, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ξεχωριστά από τη στιγμή που είμαστε όλοι φορείς» προσθέτει.

Ο μικρότερος σε ηλικία είναι ένα μωρό μόλις δύο μηνών, που βρέθηκε θετικό στον ιό.

«Τα μέτρα τα πήραμε. Ήδη έχουμε τεθεί σε καραντίνα. Όλοι οι άνθρωποι που είμαστε εδώ έχουν σπίτια και οικογένειες. Κάποιες έχουν οικονομικές δυσχέρειες και παρόλες τις οικονομικές δυσχέρειες δεχτήκαμε να έρθουμε στο κέντρο αποκατάστασης για να μπορέσουμε  σιγά σιγά να εξαλειφθεί όλο αυτό από τη γειτονιά μας. Μπορεί να είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό αλλά είμαστε θετικοί και στη ζωή» δηλώνει ο 27χρονος Μανώλης.

Συναγερμός στην Ξάνθη: Koριτσάκι ενός έτους θετικό στον κορωνοϊό

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς των πέντε θετικών κρουσμάτων

Οι συγγενείς τους έχουν μπει σε καραντίνα στα σπίτια τους. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επικοινώνησε με τον πατέρα του Μανώλη. Ο άνθρωπος ανησυχεί και διευκρινίζει ότι ο 25χρονος ανιψιός του πήγε από την Αθήνα στη Λάρισα πριν από αρκετές ημέρες.

«Είμαστε εδώ ταραγμένοι. Έκλαιγε η γυναίκα μου έκλαιγε η γυναίκα του. Εμείς το καταλαβαίνουμε και προσπαθούμε και τους ηρεμούμε».

Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα με κορωνοϊό στον οικισμό των Ρομά  

Από τα πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν «η μία είναι η αδερφή μου ο ένας είναι γιος μου ο άλλος είναι ανιψιός μου και ανιψιά μου. Όλη  η οικογένεια».

Όπως είπε ο πατέρας του 27χρονου «έχω κάνει το τεστ και έχω βρει αρνητικός. Η πρώτη ημέρα ήταν σοκ για εμάς. Δεν ξέραμε, δε γνωρίζαμε πράγματα και καταστάσεις. Τώρα πλέον που γνωρίζουμε πέντε πράγματα, όλοι είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top