Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα με κορωνοϊό στον οικισμό των Ρομά     

Εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών

Πέντε νέα κρούσματα με κορωνοϊό  σημειώθηκαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Η περιοχή βρίσκεται σε τρίτη ημέρα σε καραντίνα ενώ όλοι οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο.  

Χαρδαλιάς για Λάρισα: Σε σύνολο 362 τεστ, 25 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Τα κρούσματα με κορωνοϊό στον οικισμό ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 31.   

Τα πέντε νέα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση που έγινε στις επαφές δυο ασθενών: Του 25χρονου που ταξίδεψε  από την Αθήνα στον οικισμό για να κάνει Πάσχα και έναν ακόμη νεαρό. \

Άλλοι τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα -  96 συνολικά τα θύματα  

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 

Από το πρωί του Σαββάτου άρχισε η μεταφορά των ασθενών  στο ειδικό κέντρο αρωγής.  Η μεταφορά τους έγινε με λεωφορείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Όσοι  βρίσκονταν  κοντά φορούσαν τις ειδικές στολές, ενώ οι αστυνομικοί ήταν σε απόσταση ασφαλείας. 

Οι Αρχές πάντως δυσκολεύτηκαν να τους πείσουν να φύγουν από τον οικισμό για να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.  

Εξετάζονται επίσης οι  πληροφορίες ότι κάποιοι Ρομά μόλις έμαθαν για την καραντίνα έφυγαν από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης και διασκορπίστηκαν  σε διάφορα μέρη της Λάρισας

Κάποιο επισκέφθηκαν το Κουτσόχερο όπου βρίσκεται η δομή φιλοξενίας  των μεταναστών.  

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κατήγγειλε ότι κάποιοι πήγαν σε οικογένειες Ρομά σε χωριά του Δήμου του, ενώ ο Δήμαρχος Λάρισας «μάζεψε» Ρομά που πήγε να δουλέψει σε λαϊκή αγορά.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top