Χαρδαλιάς για Λάρισα: Σε σύνολο 362 τεστ, 25 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Διπλασιάζονται από τη Μεγάλη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές

Δείτε στο video τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαψεύδει ο Χαρδαλιάς ότι υπήρξε επεισόδιο από Ρομά στη Λάρισα

Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της δημοσιογράφου Τασούλας Παπανικολάου, μεταξύ των 362 ατόμων που ελέγχθηκαν βρίσκεται και ένας 25χρονος.

Ο νεαρός φέρεται να ταξίδεψε από την Αθήνα στον οικισμό για να κάνει Πάσχα.Αποτέλεσμα ήταν να αισθανθεί αδιαθεσία και να μεταφερθεί για εξετάσεις, όπου βρέθηκε θετικός στον ιό.

Δείτε στο video το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι Αρχές εξετάζουν τις πληροφορίες ότι κάποιοι Ρομά μόλις έμαθαν για την καραντίνα έφυγαν από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης και διασκορπίστηκαν  σε διάφορα μέρη της Λάρισας.

Κάποιοι φέρονται να επισκέφθηκαν το Κουτσόχερο όπου είναι η δομή φιλοξενίας των προσφύγων. Ο δήμαρχος Κιλελέρ κατήγγειλε ότι κάποιοι πήγαν σε οικογένειες Ρομά σε χωριά του δήμου του ενώ ο δήμαρχος Λάρισας μάζεψε Ρομά που πήγε να δουλέψει σε λαϊκή αγορά.

Σήμερα πάντως δεν είχαμε εικόνες σαν τις χθεσινές, αφού οι περισσότεροι Ρομά έδειξαν να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη, μετά την παρέμβαση των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά που τους επισκέφτηκαν στον οικισμό.

Διπλασιάζονται από τη Μεγάλη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές 

Ο κος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ακόμα ότι αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι πλέον σε λειτουργία 222.

Ανακοίνωσε επιπλέον, ότι αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα:

  • Mικράς Ασίας, δήμου Νεάπολης – Συκεών
  • Παραλίας Διστόμου
  • Χατζηκυριάκειου (Καλλίπολη)
  • Βαβάκη, δήμου Χαϊδαρίου

Χαρδαλιάς: Με κατ’ οίκον προσευχή και μεταδόσεις Ακολουθιών η Μ.Εβδομάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα μέτρα που είναι σε ισχύ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διαβέβαιωσε ότι συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου της χώρας, αναφέροντας ότι από τους ελέγχους είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα. 

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση. Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

Πρόστιμο 10.500 ευρώ σε εργοδότες για ψευδείς βεβαιώσεις μετακίνησης

Υπομονή και επιμονή μέχρι τις 27 Απριλίου - Μετά βλέπουμε

Διαμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Χαρδαλιάς: Κανείς δε θα περνά αναίτια τα διόδια –Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε βήμα από το βασικό μας δόγμα, από τη λογική που λέει, ότι όσα χτίσαμε μέχρι τώρα, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να γκρεμιστούν. Είναι ώρα που πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη υπομονή και συνέπεια στον σκοπό. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια επιδημιολογικά δεδομένα δε συνιστά αυτοδίκαια ότι όλα πάνε καλά και δε θα πρέπει να ανησυχούμε. Είναι σημαντικό να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο αλλά και τη διεθνή ανησυχία που υπάρχει».

Τέλος, επανέλαβε ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να παραμείνουμε στο σπίτι. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα που αφορά στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό όλοι να παραμείνουμε πιστοί στο στοίχημα, στην προσπάθεια που κάνουμε  μέχρι τώρα και να πετύχουμε το στόχο μας. Διότι η καλή αρχή που έχουμε κάνει, αξίζει ένα εξίσου καλό επίλογο και νομίζω μας αξίζει να μνημονεύεται η χώρα μας ως παράδειγμα προς μίμηση, αξίζει η προσπάθεια που έχουμε κάνει να μνημονεύει τους Έλληνες ως μοναδικό παράδειγμα μαχητών, αλλά και νικητών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top