Θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό και συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να μην κολλήσω την οικογένειά μου»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου μίλησαν ασθενείς που νόσησαν από τον κορωνοϊό.

Όπως εξομολογήθηκαν, ο μεγαλύτερος φόβος τους ήταν να μη μεταδώσουν τον ιό στους δικούς τους ανθρώπους. Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

Κορωνοϊός: 93 θάνατοι - 72 νέα κρούσματα, 2.081 συνολικά - Σωτήρης Τσιόδρας: «Το περπάτημα είναι υγεία, αλλά κρατήστε αποστάσεις»

Eιρήνη, 30 ετών - «Ακούσαμε πάρα πολύ άσχημα πράγματα»

Η νεαρή γυναίκα ήταν από τους πρώτους ασθενείς με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Όταν της ανακοίνωσαν ότι ήταν θετική στο ιό σοκαρίστηκε.

«Ζουσα με τον φόβο αν κόλλησα άθελά μου τους αγαπημένους μου» αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ήρθα σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, οπότε φοβόμουν μην έχω κολλήσει αυτόν τον κόσμο». Όπως εξηγεί δε φοβήθηκε ποτέ για τον εαυτό της, αλλά περισσότερο για την οικογένειά της, τους γύρω της και όλον αυτόν τον κόσμο με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν γίνει η διάγνωση.

Ρεμδεσιβίρη: Eλπιδοφόρα μηνύματα από το ενδοφλέβιο φάρμακο

«Ήταν ένα θάυμα γιατί δεν κόλλησε κανείς από όλο αυτό τον κόσμο. Σταμάτησε σε εμάς». Η Ειρήνη κάνει λόγο για κάτι πρωτόγνωρο που όλοι το βιώνουμε. «Εγώ αυτό που ευχόμουν πραγματικά, το ευχόμουν μέσα από την ψυχή μου, ήταν να μην πάθει ο κόσμος που ήρθα εγώ σε επαφή τίποτα, γιατί θα μου ήτανε πιο δύσκολο μετά».

Μάλιστα δεν έκρυψε πως επειδή ήταν από τους πρώτους στη χώρα μας που διαγνώστηκαν με τον ιό Covid-19, «ακούσαμε πάρα πολλά άσχημα πράγματα. Ότι ερχόντουσαν οι αστυνομίες να μας πάρουν εμάς γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε δείγματα, ότι όλοι ήταν στην εντατική, η οικογένειά μου όλη, πάρα πολλά ψέματα και ακούσαμε και πάρα πολλά άσχημα σχόλια ότι  φέραμε εμείς τον ιό εδώ».

Κορωνοϊός: O καλός καιρός έβγαλε έξω τον κόσμο - Γέμισε ο Φλοίσβος

Μαρία: «Μετέδωσα τον ιό στον σύζυγό μου αλλά τον νικήσαμε»

Η Μαρία νόσησε από τον κορωνοϊό και τον μετέδωσε και στο σύζυγό της. Μετά την περιπέτειά τους είναι και οι δύο νικητές.

«Το ότι μπαίνει κάποιος νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι πεθαίνει και μπαίνει στο νοσοκομείο. Σημαίνει ότι ίσως έχει κάνει μία υποτροπή ίσως έχει ανεβάσει έναν πυρετό λίγο παραπάνω οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μπει» εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στοn σύζυγό μου. Ενώ πήγαινε πολύ καλά, ξαφνικά για τρεις ημέρες ανεβάζει υψηλό πυρετό. Ήταν και ο μόνος που κόλλησα εγώ. Δεν είχε κολλήσει κανένας άλλος από το συγγενικό μου περιβάλλον ούτε από το φιλικό».

Θρίλερ στο Θριάσιο με ασθενή που κατέληξε από κορωνοϊό

37χρονος: «Ήμουν μόνος σε ένα δωμάτιο και πάλευα»

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Ένας άνδρας 37 ετών βρέθηκε θετικός στον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί . Ο ίδιος μίλησε το politiscios για την εμπειρία του:

«Tα συμπτώματά μου ήταν σαν μία πνευμονία δύσκολη. Είχα υψηλό πυρετό. Το χειρότερο είναι ότι μέσα στο θάλαμο. Εκεί είσαι τελείως μόνος σου, δεν υπάρχει τηλεόραση, δεν υπάρχει τίποτα. Είχα μόνο ένα τηλέφωνο και λίγο ίντερνετ».

Χαρδαλιάς για Λάρισα: Σε σύνολο 362 τεστ, 25 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Ο ίδιος δηλώνει πως πρόκειται για μία κατάσταση που θέλει πάρα πολλή υπομονή.  «Κάποιος που είναι σε μικρή ηλικία θεωρώ ότι έχει την υπομονή να το αντιμετωπίσει. Κάποιος που είναι μεγαλύτερος είναι πιο δύσκολο».  «Πρέπει όλος ο κόσμος να προσέχει και όντως να μένει στο σπίτι γιατί αυτό που πέρασα εγώ δεν ήταν κάτι εύκολο και εύχομαι να μην το περνάει ο κόσμος» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top