Κορωνοϊός: 93 θάνατοι - 72 νέα κρούσματα, 2.081 συνολικά

Σωτήρης Τσιόδρας: «Το περπάτημα είναι υγεία, αλλά κρατήστε αποστάσεις»

Δείτε στο video αναλυτικά τα όσα είπε στην ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 93.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα από το Υπουργείο Υγείας, έχουμε 72 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 2.081. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 75 συμπολίτες μας. 

Όπως τόνισε, στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού. «Βλέπουμε σταδιακά τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα να λειτουργούν. Αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει. Είναι νίκη όλων μας και συνεχίζει να είναι νίκη όλων, όσων καταβάλλουν αυτή την τεράστια προσπάθεια».

Το περπάτημα είναι υγεία - «Περπατήστε, αλλά κρατήστε αποστάσεις»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως μέσα σε αυτό το κλίμα, «είναι σωστό να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία, τηρώντας τα σημαντικά μέτρα.Η άσκηση στο σπίτι, μία καλή μελέτη, η καλή μουσική, η συμμετοχή στα κοινά του σπιτιού ήταν από τις πιο σημαντικές παρηγοριές αυτής της περιόδο».

«Άκουσα πως σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι. Πρέπει να τονίσω πως το μήνυμα «μένω σπίτι» δεν αλλάζει. Βέβαια από την άλλη είναι αδύνατο και σταδιακά όσο καλυτερεύει ο καιρός, να φοβόμαστε να προχωρήσουμε για ένα μικρό διάστημα έως 30 λεπτά μία φορά τη μέρα σε έναν ανοιχτό χώρο. Το περπάτημα είναι υγεία».

Εύσημα από τη Σακελλαροπούλου στον Τσιόδρα για την αναφορά του στους Ρομά

Αποφύγετε τον συνωστισμό - «Προστατέψτε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες»

«Μπορούμε να περπατήσουμε τηρώντας τις αποστάσεις με την οικογένειά μας – άλλωστε μένουμε στο ίδιο σπίτι μαζί- τηρώντας τις οδηγίες της πολιτείας. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. Πρέπει να τον αποφεύγουμε. Κρατήστε ασφαλείς αποστάσεις και όταν περπατάτε έξω, όπως κάνετε και στο σούπερ μάρκετ.

Ηλικιωμένοι και ευπαθείς να αποφύγουν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερο. Να μη συνωστίζονται καθόλου και να μην έχουν καμία επαφή με άλλους δυνητικά φορείς του ιού. Με τη δική μας βοήθεια να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό, ο οποίος αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας».

Μεταφέροντας τα λόγια ενός κορυφαίου επιστήμονα του εξωτερικού, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι «η χειραψία στην πράξη θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον».

Όπως εξήγησε, ένας ιός μας περιορίζει, μας κάνει να κρατούμε τις αποστάσεις αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση για τις δυσκολίες του διπλανού μας μέσα και έξω από το σπίτι.

Το μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία - Περπάτησε έξω 1.000 φορές και ας φας πρόστιμο

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, κάνοντας έκκληση για ειρήνη στα σπιτικά όλου του κόσμου.

«Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα 1000 φορές έξω και να καταπραϋνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό και ας πάρω πρόστιμο. Να μην κάνουμε περισσότερο καλό από κακό στους αγαπημένους μας. Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020 δεν έχουν χώρο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην τάση πολλών να καταγγέλλουν συμπολίτες τους. «Μας αρέσει να εξαντλείται η αυστηρότητά μας στους άλλους, να καταγγέλλουμε τους γείτονές μας. Δεν είναι ευκαιρία να τα βάλω με τον διπλάνό μου. Δεν είναι υγεία αυτό, αλλά αρρώστια σοβαρότερη από τον ιό. Όσο παραμένουμε σε μία καλή επιδημιολογική κατάσταση, θα μπορούμε να σκεφτόμαστε για τη στρατηγική της επομενης ημέρας»

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Φαίνεται να έχουμε γλιτώσει από μία καταιγίδα ανυπολόγιστων συνεπειών για όλους μας. Αλλά αν παραμείνουμε έτσι, μόνο τότε θα σκεφτόμαστε ένα μέλλον όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω με τα μέτρα» κατέληξε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top