Υγειονομική «βόμβα» ο καταυλισμός Ρομά στα Άνω Λιόσια

Ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας

Υγειονομική «βόμβα» είναι ο καταυλισμός των Ρομά στα Άνω Λιόσια, καθώς εν μέσω πανδημίας ζουν ανάμεσα στα σκουπίδια και τα λασπόνερα, ενώ κανείς δε φοράει γάντια και μάσκες. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έντονη ανησυχία, καθώς αν ξεσπάσει κρούσμα τότε η διασπορά θα είναι ανεξέλεγκτη. 

Λάρισα: Ρομά ζήτησαν τoν λόγο από Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την καραντίνα

Εικόνες τριτοκοσμικές εκτυλίσσονται στους καταυλισμούς των Ρομά. Εκτός από τα σκουπίδια που δημιουργούν βουνά, μικρά παιδιά παίζουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, ενώ άλλοι ξαπλώνουν στο πάτωμα.

Στη Λάρισα Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στον καταυλισμό, δεν τους προστατεύει κανείς από τον κορωνοϊό, καθώς δεν τους παρέχουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες και γάντια, ενώ αδυνατούν οικονομικά να αγοράσουν αντισηπτικά ή οινόπνευμα.

Λάρισα: 20 τα θετικά κρούσματα στον οικισμό Ρομά

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να προστατευτούν μένοντας στα σπίτια τους, άλλοι όμως κυκλοφορούν στο δρόμο ανεξέλεγκτα, χωρίς να προφυλάσσουν τον εαυτό τους, μη τηρώντας αποστάσεις ο ένας από τον άλλον.

Ρομά από τη Λάρισα σε χωριό της Λαμίας 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας, καθώς, όπως καταγγέλλουν ομάδες Ρομά από τον καταυλισμό της Λάρισας μετακινούνται προς το χωριό τους και φοβούνται μήπως μεταφέρουν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.

Από το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στο χωριό με τα ειδικά συνεργεία να φορούν προστατυετικές φόρμες, ενώ οι κάτοικοι για τρίτο βράδυ θα στήσουν μπλόκα στην είσοδο και σε άλλα σημεία του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν τους Ρομά να μπουν στην Ανθήλη.

Απολυμάνσεις σε καταυλισμούς Ρομά στα Χανιά 

Στα Χανιά ο δήμος από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε τις απολυμάνσεις σε καταυλισμούς Ρομά για να προλάβει τα χειρότερα, ενώ στους κατοίκους μοίρασαν γάντια και μάσκες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top