Στη Λάρισα Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά

Σε καραντίνα και η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο

Στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού κατέφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκος Χαρδαλιά. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Λάρισα: 20 τα θετικά κρούσματα στον οικισμό Ρομά

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12:00 το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους: υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γ.γ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη και το διευθυντή σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου μετέβη στη Λάρισα με ελικόπτερο Super Puma ΠΣ.

Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά λόγω κορωνοϊού

Επίσης το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασέ», Βασίλης Πάντζος. 

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στη Λάρισα.

Στη 13:00 έφτασε στη βάση της 1ης στρατιάς Λάρισας και από εκεί θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας, Α. Καλογιάννη. 

Κορωνοϊός: 89 οι νεκροί στη χώρα - Νεκρή μια 67χρονη στο Ασκληπιείο Βούλας

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στην οποία έχει μπει ο οικισμός μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα όπως έχει γίνει γνωστό, κλιμάκιο ειδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έφτασε στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται από χθες το βράδυ σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο έλαβε τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top