Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στη χώρα - Στους 81 οι νεκροί

Δύο άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε 24 ώρες

Άλλα 77 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. 

Συνολικά, η χώρα «μετρά» 81 νεκρούς και 1.832 κρούσματα του Covid 19, εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες. Ενενήντα άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη.

Δέκα άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 28.584 διαγνωστικά τεστ. 

Σε ότι αφορά τους θανόντες, η μέση ηλικία τους ήταν τα 74 έτη, εκ των οποίων το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που παρατηρείται στη χώρα μας. «Πολύ γρήγορα μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο καθηγητής. 

Σχετικά με την άρση των μέτρων είπε πως η κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετική φάση και πως «η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι μαραθώνιος». 

Τσιόδρας: «Ενθαρρυντικό μήνυμα για τις εγκύους»

Κατά την καθημερινή ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε μια αισιόδοξη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκύους, οι οποίες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Όπως είπε, η μελέτη σε 43 έγκυες στη Νέα Υόρκη, έδειξε πως το 86% παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της ασθένειας Covid 19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ κανένα από τα μωρά δε βρέθηκε μολυσμένο από τον ιό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top