Κορωνοϊός: Πότε προβλέπεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα;

Πότε θα γίνουν τα rapid tests σε ευρεία κλίμακα

Ο καθηγητής Παθολογίας και διευθυντής Παθολογικής του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με την πιθανή ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Κορωνοϊός: «Ανάσα» για τα νοσοκομεία - Μειώνονται οι προσερχόμενοι ασθενείς

Ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ανέφερε πως πρόκειται για έναν ιό που η συμπεριφορά του εξετάζεται ακόμα, επομένως υπάρχει αισιοδοξία αλλά και επιφυλακτικότητα για την επόμενη ημέρα. 

«Το νέο ήταν καλό σήμερα, υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των μέτρων. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα, είναι απρόβλεπτος ο ιός» είπε ο καθηγητής. «Πιστευώ ότι τον Μάιο θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μετά τις 15 του μήνα, είναι πιθανό να υπάρξι χαλάρωση των μέτρων» ανέφερε ο ίδιος. 

Κορωνοϊός: Γιατί υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που νοσούν σοβαρά

Αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ που θα ακολουθήσουν, ο κ. Γώγος σημέιωσε ότι «η νόσος σταθεροποιείται και σιγά σιγά θα μπούμε σε ύφεση όποτε πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται με την ανοσία στην κοινότητα». «Εκεί θα χρειαστούν τα τεστ της επόμενης γενιάς, δηλαδή αυτά που αφορούν τα αντισώματα, αφού πρώτα ελέγξουμε την αξιοπιστία τους. Αυτό προβλέπεται να γίνει μετά τις αρχές του Μάη» συμπλήρωσε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top