Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι λόγοι που νοσούν και νέοι άνθρωποι

Όσα ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όλες τις λεπτομέρειες που μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου για τους λόγους που νοσούν και νέοι άνθρωποι από τον κορωνοϊό.

Στα περιστατικά των νέων ανθρώπων που νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, βασιζόμενος στα δεδομένα τελευταίων ερευνών.

Κορωνοϊός: Στους 79 οι νεκροί - 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά

Οι επιστήμονες ερευνούν αν υπάρχουν γονίδια τα οποία ευθύνονται, καθώς συγκεκριμένο γονίδιο ενδέχεται να διευκολύνει την είσοδο του ιού στον οργανισμού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κορωνοϊός: Θετικά άλλα 3 άτομα στη δομή της Μαλακάσας

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, μέσα στους πνεύμονες υπάρχει μία ουσία, η οποία μπορεί γρήγορα να εξαντλείται σε ασθενείς με κορωνοϊό και να μην πηγαίνουν καλά στη θεραπεία.

«Σε μερικούς νέους, ευτυχώς λίγους, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής. Βέβαια, υπάρχουν και νέοι οι οποίοι επειδή φοβούνται λιγότερο εκτίθενται σε υψηλότερο φορτίο ιού στο περιβάλλον», τόνισε και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να μένουμε σπίτι, μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές.

Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι που νοσούν και νέοι

1)    Η γονιδιακή προδιάθεση ή με απλά λόγια ορισμένοι νέοι έχουν στα γονίδιά τους την προδιάθεση και «ανοίγουν» πιο εύκολα την πόρτα στην πανδημία του κορωνοϊού.

2)    Η παρομοίωση του πνευμονιού με σφουγγάρι: Όπως μετέδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή του ενημέρωση, ο πνεύμονας μοιάζει με ένα σφουγγάρι το οποίο έχει ένα είδους απορρυπαντικό, το οποίο τους βοηθά να συσπώνται και να λιπαίνονται. Όσοι νοσούν με κορωνοϊό χάνουν αυτό το «απορρυπαντικό», καθιστώντας το πνευμόνι ξερό και προκαλώντας δύσπνοια και σοβαρές επιπλοκές.

3)    Οι δυνατοί οργανισμοί «αυτοκαταστρέφονται»: Οι πιο δυνατοί οργανισμοί, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «καίγονται» στην προσπάθειά τους να νικήσουν τον ιό της νέας πανδημίας. Το ανοσοποιητικό, δηλαδή, στη μάχη αντιμετώπισης του Covid-19 «ξεμένει» από αποθέματα, προκαλώντας μια «καταιγίδα» φλεγμονών και προσβάλλοντας καρδιά και νεφρούς.

4)    Τέλος, η «αυτοπεποίθηση» των νέων ότι δε θα νοσήσουν τους καθιστά τελικά ασθενείς. Οι νέοι, επειδή ενδεχομένως αισθάνονται υγιείς και δυνατοί εκτίθενται περισσότερο στον κορωνοϊό, καθώς τελικά δε λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top