Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί - 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά

Συνολικά 90 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 50, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμα 81 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.415, συμπεριλαμβανομένων των 20 κρουσμάτων στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος».

Δασκαλάκης: «Αν δεν παίρναμε μέτρα θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες θύματα»

Ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 90, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες και οι 76 άνδρες. Οι 57 εξ' αυτών έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, έξι άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι η χρήση προστατευτικών μασκών πρέπει να γίνεται κυρίως από όσους έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία και τους ασθενείς και τόνισε ότι «Αν είχαμε περισσότερους θανάτους θα είχαν καταγραφεί. Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία».

Κορωνοϊός Δημοσκόπηση: Το 50% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα νοσήσει!

Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εκδόθηκαν ειδικές οδηγίες για βρέφη, παιδιά και εφήβους με ύποπτα συμπτώματα είτε επιβεβαιωμένα.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε σήμερα σε νοσοκομεία και ανέφερε συγκινημένος ότι «Μας δίνουν σε όλους κουράγιο να συνεχίσουμε».

Αναλυτικά τα κρούσματα και οι θάνατοι ανά νομό

-    Νομός Αθηνών: 641 κρούσματα και 15 θάνατοι

-    Νομός Αν. Αττική: 57 κρούσματα

-    Νομός Πειραιά: 56 κρούσματα

-    Νομός Θεσσαλονίκης: 55 κρούσματα και δύο θάνατοι

-    Νομός Ηλείας: 46 κρούσματα και ένας θάνατος

Τέλος, 329 κρούσματα και 13 θάνατοι καταγράφονται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνολικά 40 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε κρουαζιερόπλοιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top