Δασκαλάκης: «Αν δεν παίρναμε μέτρα θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες θύματα»

Τι είπε για την στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης»

Αν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει γρήγορα αυστηρά μέτρα, τότε θα θρηνούσαμε δεκάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό, αν κατέρρεε το σύστημα υγείας. Αυτό τόνισε ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. 

Δασκαλάκης για κορωνοϊό:Τι σημαίνει πρακτικά η «εκθετική αύξηση κρουσμάτων»

Μιλώντας στο Mega εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.

Σε ερώτηση τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση επέλεγε να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης, ο κ. Δασκαλάκης είπε:

Δασκαλάκης για τον κορωνοϊό:«Είναι κρίσιμο να μείνουμε όλοι σπίτια μας»

«Αν πάρουμε το καλό σενάριο, ότι δηλαδή δε θα κατέρρεε το σύστημα υγείας, οι νεκροί θα ανέρχονταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες, ενώ εάν κατέρρεε το σύστημα υγείας τότε ο αριθμός θα εκτοξευόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες, καθώς σε ό,τι αφορά στην ανοσία της αγέλης περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού», είπε.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα έχουν αρχίσει να λειτουργούν ενώ εξήγησε πως τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα.

Εκτίμησε τέλος ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top