Κορωνοϊός Δημοσκόπηση: Το 50% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα νοσήσει!

Πώς βλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης οι πολίτες;

μάσκα

Πανελλαδική δημοσκόπηση σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδειξε τις ανησυχίες και τις σκέψεις των συμμετεχόντων απέναντι στον νέο ιό που ταλανίζει τη χώρα.

Έρχεται μητρώο ασθενών κορωνοϊού - Πώς θα λειτουργεί

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, ενώ το 42% θεωρεί μικρή ή ανύπαρκτη την πιθανότητα να νοσήσει. Το 8% των ερωτηθέντων δε γνωρίζει ή δεν απαντά.

Η έρευνα έγινε πανελλαδικά και συμμετείχαν 1.200 άτομα με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Πόσοι παρακολουθούν την καθημερινή ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Σχετικά με την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου καθημερηνά, το 21% τη βλέπει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα, ενώ το 5% ποτέ.

Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Η αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης 

Όσον αφορά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 87% τις κρίνει ως θετικές και το 10% ως αρνητικές.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, ενώ το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν απαντά.

Εξαιτίας του κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Εισόδημα και πανδημία

Αναφορικά με την εργασία και το εισόδημα, το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top