Κορωνοϊός – Ικαρία: «Ό,τι έπιανε ο 25χρονος η κοπέλα του το απολύμανε»

Η μαρτυρία του ηλεκτρολόγου που πήγε στο σπίτι του νεαρού

Ανάστατη παραμένει η μικρή κοινωνία της Ικαρίας μετά από την είδηση πως ένας 25χρονος επέστρεψε στην Αθήνα από το Λονδίνο, «έσπασε» την Καραντίνα και πήγε στην Ικαρία, ενώ είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Αναζητούν 45 επιβάτες που ταξίδεψαν με τον 25χρονο από Ικαρία

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ηλεκτρολόγου, ο οποίος κλήθηκε στο σπίτι του νεαρού για να επισκευάσει κάποια βλάβη. 

«Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα για να πάω γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο και κρύωνε με την κοπέλα του. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία», είπε Ι. Βρούλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζηνα» και πρόσθεσε:

Ικαρία: «Θα κυνηγήσουμε νομικά τον 25χρονο που έσπασε την καραντίνα»

«Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια, με το που με είδε αυτός ότι φορούσα τη μάσκα τότε μόνο έσπευσε να βάλει και αυτός. Εξεπλάγην ότι φορούσα μάσκα. Και με το που μπήκα εγώ στο πάσο της κουζίνας είχε πάρα πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε αυτός, η κοπέλα του από πίσω ερχόταν κατευθείαν με ένα σπρέϊ και με ένα μαντηλάκι και απολύμανε τα πάντα».

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως αναγκάστηκε να βγάλει τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη. Την Τρίτη τον κάλεσε η γιατρός από το Κέντρο Υγείας και του είπε ότι κατά 99,9% ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 1ο κρούσμα στην Ικαρία – Γιος επιχειρηματία έσπασε την καραντίνα

«Μπήκα σε εθελοντική καραντίνα εγώ και η οικογένειά μου, αλλά δεν ρίχνω καμία ευθύνη σε αυτό το παιδί. Του εύχομαι καλή ανάρρωση και δεν έχω καμία αξίωση γιατί και αυτόν κάποιος άλλος τον κόλλησε», είπε. 

Η σύζυγός του μαλιστα τηλεφώνησε στη μητέρα του 25χρονου, η οποία της είπε ότι είχε  εμφανίσει δέκατα, ότι είχε ταξιδέψει στην Ινδία και στη Σουηδία και ότι έμεινε στην Αθήνα επτά μέρες, χωρίς να κολλήσει κανείς. 

Παραδέχθηκε τέλος ότι είναι αρκετά ανήσυχος ο ίδιος και η σύζυγός του για το αν θα εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα. Πάντως προς το παρόν βρίσκονται στην ένατη μέρα καραντίνας και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top