Κορωνοϊός: 1ο κρούσμα στην Ικαρία – Γιος επιχειρηματία έσπασε την καραντίνα

«Ήρθα για καλύτερα» φέρεται να είπε - Συναγερμός σήμανε στο νησί

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ικαρία, όπου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για 25χρονο γιο επιχειρηματία, ο οποίος στις 12 Μαρτίου επέστρεψε από το Λονδίνο. Αντί να μείνει σε καραντίνα ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών, στις 20 Μαρτίου την «έσπασε» και ταξίδεψε στην Ικαρία, όπου διατηρεί εξοχικό η οικογένειά του.

Κορωνοϊός: 32 θάνατοι στη χώρα μας - 95 νέα κρούσματα, 1.061 συνολικά

«Ήρθα για καλύτερα» φέρεται να είπε

Ο νεαρός εμφάνισε γρήγορα συμπτώματα κορωνοιού και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν θετικός στον Covid-19.

Όταν οι γιατροί τον ρώτησαν γιατί ήρθε στην Ικαρία, εκείνος φέρεται να απάντησε πως «ήρθε για... καλύτερα». Αποτέλεσμα ήταν να σημάνει συναγερμός στο νησί.

«Η κοινωνία έχει αναστατωθεί. Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ δύσκολο αν κάποιος αρρωστήσει σε ένα μέρος μικρό σαν το δικό μας και να υπάρχει και η περίθαλψη. Δεν έχουμε νοσοκομείο, δηλαδή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό γι’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχουμε εντατική θεραπεία, δεν έχουμε θάλαμο με αρνητική πίεση» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Κατερίνα Τσαμούρη, o Nίκος Καλαμπόγιας, Δήμαρχος Ικαρίας.

Οι συμβουλές του Σωτήρη Τσιόδρα για την διατήρηση της ψυχικής μας υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος, ο οποίος βόλταρε στο νησί, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, ενώ οι δύο φίλοι του παρέμειναν στο νησί σε... καραντίνα! 

Σε κατ' οίκον περιορισμό όμως βρίσκονται και οι εργαζόμενοι σε μινι μάρκετ που εξυπηρέτησαν προ ημερών τον νεαρό. «Ψώνισε κάποια τρόφιμα.Τώρα έχει συσταθεί σ' αυτούς τους ανθρώπους να παραμείνουν μέσα, να κρατήσουν κι αυτοί καραντίνα κι αν υπάρξει κάποιο σύμπτωμα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΕΟΔΥ» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ικαρίας.

Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - Θα ήταν ολέθριο»

Η πανδημία δεν κάνει εξαιρέσεις. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για έναν μοναχό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top