Τσιόδρας: Πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός στα παιδιά κάτω των 2 ετών

Εξετάζεται η εφαρμογή χημειοπροφύλαξης στους υγειονομικούς

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, επέμεινε ότι οι μητέρες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ώστε να μην ανακάμψουν παλαιότερες ασθένειες. 

Διεθνής αποκλειστικότητα: Η κορυφαία λοιμωξιολόγος του Cambridge στο Star

Όπως επεσήμανε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι μανούλες που έχουν παιδιά έως και δύο ετών θα πρέπει να κάνουν όλα τα εμβόλια, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, με έμφαση στα πολυδύναμα εμβόλια. Οι γονείς μπορούν να κλείνουν με ραντεβού τα εμβόλια, ώστε να μην υπάρχει αναμονή και συνωστισμός στα ιατρεία.

Τα παιδιά που είναι άνω των δύο ετών, μπορούν να κάνουν τα επαναληπτικά εμβόλια μετά τη λήξη της πανδημίας. 

Χημειοπροφύλαξη στους υγειονομικούς

Το μέτρο που εξετάζεται και πιθανόν να τεθεί σε εφαρμογή στους υγειονομικούς τις επόμενες μέρες είναι η χημειοπροφύλαξη. Με τη συναίνεσή τους θα τους χορηγηθούν φάρμακα ασφαλή (χλωροκίνη ή κολχικίνη) για διάστημα 8-12 εβδομάδων και θα παρακολουθούνται για τυχόν παρενέργειες. Όπως διευκρίνισε η δημοσιογράφος του Star Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «χημειοπροφύλαξη» σημαίνει παίρνω προφυλακτικά αγωγή για να μη νοσήσω.

Διαδυκτιακή δήλωση για χλωροκίνη για ασθενείς που είναι στο σπίτι 

Για τους ασθενείς που είναι στο σπίτι και έχουν πιο σοβαρή συμπτωματολογία, θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα υπογράφουν διαδικτυακά δήλωση ότι ενδεχομένως και αυτοί θα μπορούν πλέον να παίρνουν τη χλωροκίνη.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top