Έλληνας φοιτητής στο Λονδίνο: «Είμαστε 72 άτομα για 4η μέρα στο αεροδρόμιο»

Προγραμματισμένη πτήση για Αθήνα με 32 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Εγκλωβισμένοι είναι αρκετοί Έλληνες φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μετά τις απαγορεύσεις πτήσεων εν μέσω κορωνοϊού.

Διάγγελμα Τζόνσον: Σε lockdown και η Βρετανία!

Έκτακτη πτήση Aegean έχει προγραμματιστεί να φύγει το απόγευμα από το Λονδίνο (τα μεσάνυχτα φτάνει στην Ελλάδα), η οποία θα μεταφέρει 32 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανάμεσά τους κι ένα ανήλικο παιδί που εγχειρίστηκε πρόσφατα. Το πλήρωμα της Αegen είναι εφοδιασμένο με τα έγγραφα της 14ήμερης καραντίνας. τα οποία θα τα συμπληρώσουν οι επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον!

Ο Ανδρέας, φοιτητής στο Λονδίνο και εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Είπε ότι περίπου 72 άτομα είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο αεροδρόμιο και το χειρότερο για τους ανθρώπους αυτούς είναι το κρύο που έχει το βράδυ.

«We Are the World»: Παρέα φοιτητών πάει το lockdown σε άλλο επίπεδο

Υποστήριξε ότι από την πρεσβεία τους πρότειναν να μεταβούν σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Λονδίνου για ένα βράδυ και να επιβαρυνθούν οι ίδιοι τα έξοδα, για τις επόμενες διανυκτερεύσεις. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θεωρούνται ήδη φορείς του ιού, χωρίς να εξεταστούν, επειδή έχουν μείνει στο αεροδρόμιο. Από την άλλη εξήγησε ότι δεν μπορούν να πάνε κάπου αλλού γιατί ούτε οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους δέχονται, ούτε τα ξενοδοχεία. 

Ο Γιάννης Μαράκης είναι φοιτητής στο Σάτερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου και διαμένει στη φοιτητική εστία. Όπως υποστήριξε, οι περισσότεροι συμφοιτητές του είχαν ήδη κλείσει πτήσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top