Κορωνοϊός: Γιατί θεωρείται κρίσιμο το 10ήμερο 15 - 25 Απριλίου;

Φόβοι για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό

κορωνοϊός Ελλάδα

Iκανοποίηση υπάρχει στην κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς θεωρούν ότι η καραντίνα στην οποία έχει μπει η χώρα έχει αποδώσει.

Κορωνοϊός: «Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν»

Τα ίδια στελέχη θεωρούν κρίσιμη την περίοδο 15 - 25 Απριλίου, καθώς πιστεύουν ότι εκεί θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των πτήσεων, τα οποία αποσκοπούν, όπως λένε, σε ένα κυνήγι του χρόνου.

Κορωνοϊός: 15.000 κρούσματα στη χώρα – 5.824 σε καραντίνα

Το κυνήγι αυτό του χρόνου αφορά αφενός στο να ζεστάνει ο καιρός, (παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι θα παίξει ρόλο στον περιορισμό του κορωνοϊού) και αφετέρου στη σταδιακή ενίσχυση του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν την εισαγωγή υγειονομικού υλικού «διπλωματική μάχη», σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες αυτήν την περίοδο το ψάχνουν και προσθέτοντας ότι η διοχέτευση τέτοιου υλικού από τις χώρες που έχουν πλεόνασμα, γίνεται πλέον με όρους διπλωματίας και προς χώρες όπου υπάρχουν καλές διπλωματικές σχέσεις.

Φόβοι ωστόσο υπάρχουν στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό, καθώς θεωρείται πιθανό, ακόμα και όταν η χώρα μας ξεπεράσει την πανδημία, να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πτήσεις από το εξωτερικό, προκειμένου να προληφθεί νέα διασπορά του ιού.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top