Καστανιές: Άδειασε ο καταυλισμός μεταναστών στα σύνορα

Οι Τούρκοι εκκένωσαν την περιοχή

Στην εκκένωση του καταυλισμού μεταναστών στα σύνορα στις Καστανιές προχώρισαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, Τούρκοι αξιωματικοί μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στα σύνορα και κατά διαστήματα επιχειρούσαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στις Καστανιές παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό της Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, η νομαρχία της Αδριανούπολης χρησιμοποιεί λεωφορεία για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενώνες σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας όπου θα τεθούν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα πρώτα 15 λεωφορεία με περίπου 1.000 άτομα ξεκίνησαν χθες από την Αδριανούπολη και έφτασαν σήμερα στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης, όπου θα κατανεμηθούν σε διάφορους κρατικούς ξενώνες και θα παραμείνουν σε καραντίνα. Κάποιοι άλλοι θα σταλούν σε άλλες τουρκικές πόλεις, όπως οι Μαλάτια και Κιουτάχεια.

Στην περιοχή του Παζάρκουλε παραμένουν περίπου 3.000 άτομα, αλλά αναμένεται να μεταφερθούν με τον ίδιο τρόπο προς διάφορα σημεία που θα επιλέξουν οι τουρκικές αρχές. Ένα δεύτερο κομβόι λεωφορείων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα προς Κωνσταντινούπολη.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ωστόσο πως οι άνδρες που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το δάσος των Καστανιών είναι πυκνό και πιθανόν η εκκένωση να αποτελεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών.

Για τον λόγο αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δε χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.

Υπενθυμίζεται πως στον Έβρο θα μετέβαινε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο δεν θα πάει τελικά.

Φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων

Ένας ακόμα λόγος που οι ελληνικές αρχές δεν εφησυχάζουν είναι ότι τα ξημερώματα ξεκίνησε μια φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πώς μπήκε η φωτιά. 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top