Κορωνοϊός: Άλλα επτά μέλη της ΠΟΕΔΥΝ θετικά στον ιό - 84 νοσούν συνολικά

Μεγάλη η καθυστέρηση στους εργαστηριακούς ελέγχους

Γιατρός νοσοκομείο

Γνωστοποιήθηκε από την ΠΟΕΔΥΝ ότι άλλοι επτά εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 84, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται πάνω από 350.

ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α: Διάθεση ακινήτων σε γιατρούς και νοσηλευτές νοσοκομείων

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να νοσούν έξι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου της παθολογικής κλινικής ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσούντων συναδέλφων στους εννέα και είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μεταξύ των συναδέλφων που έρχονταν σε επαφή μαζί τους και εξετάζεται πόσοι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα. 

Έκκληση ΙΣΑ σε ιδιώτες γιατρούς: Κρατείστε ανοιχτά τα ιατρεία σας

Στο νοσοκομείο Καστοριάς, άλλος ένας συνάδελφος βρέθηκε ότι νοσεί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 11 νοσούντες, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός. Δυστυχώς εκκρεμεί ο εργαστηριακός έλεγχος δεκάδων συναδέλφων ακόμη. Το πρόβλημα στη Δυτική Μακεδονία παραμένει μεγάλο, καθώς καθυστερούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι.

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο αναφοράς του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που εξετάζει τα δείγματα για τη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και λόγω φόρτου εργασίας καθυστερεί τρεις με πέντε ημέρες να εκδώσει αποτελέσματα. Ως εκ τούτω υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από συναδέλφους που νοσούν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και από συγγενείς ασθενών που δεν απομονώνονται έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Ένας από τους λόγους είναι η αδυναμία λήψης επαρκών δειγμάτων και η καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ άμεσα θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα εργαστήρια αναφοράς.

Τέλος, υπάρχουν δύο ιδιωτικά εργαστήρια που εξετάζουν ελάχιστα δείγματα από νοσοκομεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top