Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονικά πλέον τα «δημοφιλή» πιστοποιητικά

Οι πολίτες θα τα αιτούνται και θα τα λαμβάνουν με κωδικούς Taxisnet

άδεια η πλατεία Συντάγματος

Νέες δυνατότητες στους πολίτες δίνει -εν μέσω των νέων συνθηκών με τον κορωνοϊό -ο δήμος Αθηναίων, ώστε να μπορούν, απ’ όπου και αν βρίσκονται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να πάρουν τα πέντε πιστοποιητικά που ζητούνται περισσότερο σε καθημερινή βάση. 

Έτσι, οι πολίτες δε χρειάζεται πλέον να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέσα από τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών (https://eservices.cityofathens.gr/) μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά τα εξής πέντε  πιστοποιητικά: ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό εντοπιότητας, πιστοποιητικό ιθαγένειας. Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν για τη βεβαίωση – πιστοποιητικό που επιθυμούν.

Ο δήμος αναφέρει ότι ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε χρόνο εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, που ήδη λειτουργούν με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλά να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top