Ασθενής με Η1Ν1, πνευμονία και κορωνοϊό δίνει τη μάχη του στο νοσοκομείο

«Ο ιός είναι ύπουλος... Είχα χάσει τις ελπίδες μου»

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μπροστά μας και η κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά. Ο covid-19 δε γνωρίζει ηλικία, φύλο και εθνικότητα και παρόλο που «δοκιμάζει» περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες, πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι που δίνουν τη δική τους καθημερινή «μάχη» απέναντι στον «αόρατο εχθρό».

«Έξω μυρίζει θάνατος»: Η μαρτυρία Κύπριου που ζει στην Ιταλία

Ο Αλέξης Αλεξίου είναι ένας από αυτούς τους νέους ανθρώπους που μάχονται τον κορωνοϊό. Αν και μαραθωνοδρόμος και εθελοντής διασώστης βρίσκεται σε δωμάτιο του Θριάσιου Νοσοκομείου, αφού έχει να παλέψει με τη γρίπη τύπου Β, την πνευμονία και τον κορωνοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα και να αφυπνίσει όλους τους νέους για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Kορωνοϊός: «Είμαι άρρωστη. Ο πνεύμονάς μου είναι σαν μία μεγάλη μάζα»

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστεί θερμά όλους τους «αφανείς ήρωες» στο νοσοκομείο και στέλνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που «μάχονται» καθημερινά με αυτοθυσία και προτρέπει όλους τους πολίτες να μένουν στο σπίτι, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι.

«Όλα κρίνονται και από τους πολίτες» το μήνυμα της κυβέρνησης

«Δεν πίστευα ότι θα συμβεί αυτό σε μένα και πέτυχα τριπλό τζακ ποτ. Είχα να αρρωστήσω πάρα πολλά χρόνια, ούτε γρίπη δεν πάθαινα. Πολλά σκοτάδια, πολύ μαυρίλα. Είμαι με οξυγόνο και πολύ αδύναμος. Η κλινική εικόνα μου είναι για διασωλήνωση, ωστόσο το παλεύω. Θέλω να πω ότι δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου. Μακριά από το τσιγάρο, αυτό με έσωσε», δήλωσε ο Αλέξης Αλεξίου.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο και η πορεία της υγείας του

Ο Αλέξης Αλεξίου ξύπνησε πριν δύο εβδομάδες ξαφνικά με υψηλό πυρετό και χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. Παρέμεινε στο σπίτι για μερικές ημέρες, έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό του. Ωστόσο, κάνοντας εξετάσεις βγήκε θετικός στη γρίπη τύπου Β και αν και επαναπαυόμενος, όπως ανέφερε, πήγε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου διεγνώσθη με πνευμονία κι βγήκε θετικό και στον κορωνοϊό.

Εδώ και οκτώ ημέρες βρίσκεται στο Θριάσιο σε απομόνωση και είναι καλύτερα, καθώς επί τρεις ημέρες παραμένει απύρετος. 

Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιός είναι «ύπουλος» καθώς την ημέρα σε «κρατάει» με χαμηλό πυρετό και το βράδυ ανεβαίνει κατακόρυφα, αφού ο ίδιος ανέβασε μέχρι και 39 πυρετό, με ρίγη και σε… αποδεκατίζει.

«Είχα χάσει τις ελπίδες μου. Μετά από 12 ημέρες είδα το θερμόμετρο κάτω από 37! Έκλαιγα με λυγμούς βλέποντας ότι τα πράγματα βελτιώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ασθενής από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο Αλέξης Αλεξίου παραμένει στο Θριάσιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι 14 ημέρες νοσηλείας και να αφαιρέσει το οξυγόνο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top