Βοήθεια στο σπίτι «plus» από τον Δήμο Αθηναίων για όσους έχουν ανάγκη

Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης

ηλικιωμένη

Τη λειτουργία ενός κοινωνικού μηχανισμού του Δήμου Αθηναίων που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας γι’αυτό το θέμα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ετοιμάζουμε ένα κοινωνικό μηχανισμό, ένα «Βοήθεια στο σπίτι “plus”», το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα». 

Τέλος η ελεγχόμενη στάθμευση στις θέσεις επισκεπτών στην Αθήνα

Ο μηχανισμός θα έχει δύο στόχους, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «πρώτον, να μη μείνει κανένας μόνος του (...) Δεύτερον, να πετύχουμε διανομές κατ’ οίκον».

Ειδικά για τους άστεγους ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η μεγαλύτερη μου έγνοια» και αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα όπως η λειτουργία του συσσιτίου για 1.500 ανθρώπους καθημερινά με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής για εργαζόμενους και ωφελούμενους, το κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί 2.000 ανθρώπους κάθε μήνα, το κοινωνικό παντοπωλείο για 5.000 οικογένειες κάθε μήνα αλλά και τα συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που κάνουν καθημερινά streetwork για να παρέχουν μέτρα προστασίας σε ευάλωτες ομάδες  όπως οι άστεγοι και οι τοξικομανείς.

Παράλληλα είπε πως «ετοιμάζουμε ένα νέο κέντρο που θα συνδυάζει Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο, αλλά και μια μορφή κοινωνικής κατοικίας για αυτούς που είναι άστεγοι για αρκετό καιρό, έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα χώρο».

Ο κορωνοϊός «κλείνει» τα ανοιχτά αθλητικά κέντρα της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση των υπηρεσιών που ασχολούνται με το πλύσιμο και την απολύμανση της πόλης με 35 νέα πλυστικά οχήματα και δέκα νέες υδροφόρες: «Ήδη απολυμαίνουμε δημόσιους χώρους εδώ και αρκετές μέρες. Τώρα θα εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια μας, γιατί ουσιαστικά τετραπλασιάζουμε το στόλο των πλυστικών που κάνουν και απολύμανση με ειδική μέριμνα για τα σημεία που συγκεντρώνουν πιο πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια. Εκεί είναι που πρέπει να γίνουν ψεκασμοί για να πετύχουμε την πρόληψη. Θα τα δείτε λοιπόν αυτά τα οχήματα να σαρώνουν όλη την πόλη, και τα επτά δημοτικά διαμερίσματα, όλες τις γειτονιές, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την υγιεινή, την ασφάλεια και την προστασία». 

Τέλος αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων λέγοντας: «Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ήρωες. Στους ήρωες της Καθαριότητας, σε όλα τα στελέχη του Δήμου τα οποία δεν το έχουν βάλει κάτω, και αν έκαναν μια φορά μια δύσκολη δουλειά πριν ένα μήνα, τώρα κάνουν δέκα φορές μια δύσκολη δουλειά».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top