«Αδειάζει» ο Έβρος: Αποχωρούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα

Μεταφέρονται στην ενδοχώρα 604 μετανάστες από τα νησιά 

Αποχωρούν ομαδικά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Ανδριανούπολη και τον Έβρο.

Οικογένειες και νεαροί άνδρες είχαν κατακλήσει τα σύνορα για πολλές ημέρες προσπαθώντας καθημερινά να περάσουν στην ελληνική μεριά.

Έβρος: Επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα λίγο πριν κλείσουν τα σύνορα!

Στις μεταξύ τους εποκοινωνίες υπάρχει έντονος θυμός και οργή για τον Ερντογάν. Όπως γράφουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, τον εμπιστεύτηκαν αλλά αυτός τους πρόδωσε.

Στα σύναρα παραμένουν περίπου 200 με 300 άταμα νεαροί φανατικοί.

Την Πέμπτη, μετανάστες επιχείρησαν νέα έφοδο στον φράκτη της ελληνοτουρκικής μεθορίου στις Καστανιές, χρησιμοποιώντας ακόμη και ένα φλεγόμενο δέντρο, όμως οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό.

Μεταφέρονται στην ενδοχώρα 604 μετανάστες από τα νησιά 

Επιχείρηση μεταφοράς 604 προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο πραγματοποιείται την Παρασκευή.

Πρόκειται για όσους εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου. Θα μεταφερθούν δε σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα.

Κέα: Πλοίο με 196 μετανάστες- Την άμεση απομάκρυνσή τους ζητούν οι κάτοικοι

Το ναυλωμένο πλοίο «Aqua Blue» ήδη παρέλαβε 131 άτομα από τη Σάμο και πλέει προς τη Χίο απ' όπου θα παραλάβει 284. Θα ακολουθήσει η επιβίβαση στο λιμάνι της Μυτιλήνης των τελευταίων 189 που μέχρι σήμερα από τη μέρα της άφιξης τους, διαμένουν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Μολύβου, στη Σκάλα Συκαμνιάς και στην Κλειού.

Ήδη με αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχουν μεταφερθεί από τη Λέσβο σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα άλλοι 436 άτομα που είχαν μπει στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης όλοι οι παραπάνω θα επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης τους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top