Κέα: Πλοίο με 196 μετανάστες- Την άμεση απομάκρυνσή τους ζητούν οι κάτοικοι

«Ως νησί δηλώνουμε εντελώς αδύναμοι να ανιμετωπίσουμε το γεγονός»

πρόσφυγες/ Φωτογραφία Αρχείου: eurokinissi

Φορτηγό πλοίο με 196 μετανάστες και πρόσφυγες προσάραξε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το λιμενοβραχίωνα της Κέας. Ο Δήμος του νησιού ζητά από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία την άμεση απομάκρυνση των επιβαινόντων στο πλοίο, ανάμεσα στους οποίους φαίνεται πως βρίσκονταν και τρεις διακινητές.

Σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα, αναφέρεται πως πρόκειται για νεαρά άτομα κυρίως ηλικιών μεταξύ 18-35, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. 

Πλοίο από την Τουρκία μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στην Κέα

«Ως νησί δηλώνουμε ανοχύρωτοι και εντελώς αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε το γεγονός» προσθέτει το δημοτικό συμβούλιο.

Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρονται ελλείψεις στο νησί σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, που σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης  αναφέρεται πως η Κέα αδυνατεί να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς.

Οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού καλούν την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα δράση για την ασφαλή απομάκρυνση των 196 λαθρομεταναστών και τη μεταφορά τους σε οργανωμένες κλειστές δομές και να προφυλάξουν την υγεία και την περιουσία των κατοίκων του νησιού μας, που με τόσο κόπο οι φορείς και οι πολίτες προσπαθούν να διαφυλάξουν όλες αυτές τις ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες του κεντρικού κράτους.

Εθελούσια επιστροφή για 5.000 μετανάστες με βοήθημα 2.000 ευρώ

Τέλος, ζητούν την άμεση αποκατάσταση από ειδικό κλιμάκιο της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει προκληθεί στον θαλάσσιο χώρο της Κέας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top