Πήγαν στην Τουρκία για... διαλογισμό εν μέσω κορωνοϊού

Μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την επιστροφή τους

Γκρουπ με 103 άτομα ταξίδεψε ως την Κωνσταντινούπολη για συνέδριο διαλογισμού, αδιαφορώντας για την απαγόρευση εκδρομών.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊο: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Το γκρουπ αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη και τα πούλμαν επέστρεψαν το βράδυ της Δευτέρας. Όλοι τους έχουν μπει σε καραντίνα.

«Την Πέμπτη που φύγανε δεν υπήρχε όλο αυτό. Από τη στιγμή που δεν είναι κλειστά τα σύνορα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, να πεις δεν μπορώ να σας πάω» είπε η ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου.   

Τα 103 άτομα προέρχονται απο όλη την Ελλάδα. Κάποιοι ήρθαν ακόμη και απο χώρες του εξωτερικου που έχουν κρούσματα όπως Ισπανία, Γερμανία αλλά και Μεξικό, Βραζιλία, Ουρουγουάη. 

Χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και επιβιβάστηκαν σε δυο πούλμαν. Ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου έμειναν πέντε ημέρες και αφού ολοκληρώθηκε το συνέδριο, επέστρεψαν. 

Στα διόδια όμως της Μουσθένης στην Καβάλα, μετά από ειδοποίηση του τουριστικού γραφείου τους, περίμενε μπλόκο της αστυνομίας μαζί με τον Νομίατρο, Χρήστο Παπαδόπουλο, και τις οικείες υπηρεσίες Υγείας.

Κορωνοϊός: Τον πρώτο θάνατο ανακοίνωσε η Τουρκία!

«Καταγράψαμε τους επιβαίνοντες,πήραμε στοιχεία και τα στείλαμε στον ΕΟΔΥ. Είχε και παιδιά μέσα, κυριώς ήταν άτομα νέας ηλικίας. Θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Μετά το πέρας της εκδρομής, τα λεωφορεία αποβίβασαν τα 103 άτομα στον τελικό προορισμό που ήταν και πάλι η Θεσσαλονίκη. Κάποιοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα επέστρεψαν στις πόλεις τους όπως οι κάτοικοι του Βόλου .

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top