Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη- 45χρονος που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα

Αρχικά τον ενημέρωσαν ότι το δείγμα του ήταν αρνητικό στον Covid-19

Ένας 45χρονος λογιστής από τη Χερσόνησο είναι το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη. Είχε ταξιδέψει το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ως συνοδός σε σχολική εκδρομή. Στην επιστροφή του παρουσίασε δέκατα και πήγε στο νοσοκομείο. Εξετάστηκε από τους γιατρούς και επειδή τα συμπτώματα που παρουσίασε κρίθηκαν ύποπτα, έγινε άμεση δειγματοληψία. 

Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού- Αυξήθηκαν στα 117 συνολικά

Οι γιατροί του συνέστησαν κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να επικοινωνήσουν μαζί του για να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα του τεστ για κορωνοϊό.

Την πρώτη φορά που του τηλεφώνησαν του ανακοίνωσαν από λάθος ότι το δείγμα του ήταν αρνητικό στον Covid-19, καθώς είχε μπερδευτεί με το δείγμα άλλου ασθενούς. Λίγη ώρα αργότερα του ξανατηλεφώνησαν για να του επιβεβαιώσουν ότι τελικά ήταν θετικός στον κορωνοϊό και να παραμείνει στο σπίτι.

Κορωνοϊός: Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης

Ο λογιστής μίλησε στην εκπομπή live με την Αντιγόνη, της τηλεόρασης Creta: «Δεν ανησυχώ, είμαι σε επαφή με τον ΕΟΔΥ και με τους γιατρούς».

Το πρωί δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου της ΔΟΥ που μέχρι χθες εργαζόταν κανονικά, καθώς φαίνεται να είχε έρθει σε επαφή με φοροτεχνικό.

Στην εκδρομή συμμετείχε και μια υπάλληλος του δήμου Χερσονήσου. Ήδη ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τον 45χρονο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top