Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Αυξήθηκαν στα 117 συνολικά

Η ασθενής «μηδέν» και ο γιος της πήραν εξιτήριο

Δεκαοκτώ είναι τα νέα επιβεβαιωμένα  κρούσματα του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, δια του εκπροσώπου του για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα, στα 117.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος πρόσθεσε ότι 15 επιπλέον κρούσματα είναι διερευνώμενα.  Ανέφερε επίσης ότι 10 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  είναι «ορφανά».

Το ευχάριστο είναι ότι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, η ασθενής «μηδέν», η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και ο γιος της πήραν εξιτήριο.

Αναλυτικά τα κρούσματα (σημερινή ενημέρωση):

82 εισαγόμενα κρούσματα

25 ήταν επαφές των εισαγόμενων κρουσμάτων

10 κρούσματα είναι «ορφανά»

15 διερευνώνται 

34 άτομα νοσηλεύονται εκ των οποίων τα 3 σε ΜΕΘ

Πάνω από 2.180 έλεγχοι μέχρι τώρα.

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα: Δεν άντεξε ο 66χρονος στην Πάτρα

Ο κύριος Τσιόδρας ρωτήθηκε και για την αξιοπιστία των τεστ, τα οποία γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα. «Δεν πρέπει να γίνει αφορμή αυτός ο ιός για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι είναι αρνητικοί ενώ είναι στο χρόνο επώασης της νόσου» απάντησε.
 

Προηγουμένως πάντως η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου είχε υποστηρίξει μιλώντας στο Mega ότι τα νέα κρούσματα είναι 34, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 133.

Κορωνοϊος: Κλείνουν τα δικαστήρια

Ακόμη πάντως και αν δεν υπολογισθούν στα νέα κρούσματα τα διερευνώμενα, πρόκειται για δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, καθώς χθες είχαν ανακοινωθεί μόλις 10 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας ήταν 99!  

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη - Στους 930 οι νεκροί

«Σκληρός μήνας» ο Απρίλιος λέει ο ΕΟΔΥ 

Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι σκληρός μήνας σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ. «Αναμένεται με όρους επιδημιολογικούς, με όρους επιστημονικούς να κλιμακωθεί η επιδημία, για αυτό θα είναι σκληρός μήνας και για εμάς ο Απρίλιος» είπε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top