Θάνατος 24χρονης δασκάλας με ανορεξία: Ζητούν εκταφή οι γονείς

Ο επεισοδιακός χωρισμός της Γιολάντας και η μαρτυρία-φωτιά κατά γιατρών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια της 24χρονης Γιολάντας, που πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου κι ενώ νοσηλευόταν στο ψυχιατρικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου με ψυχογενή ανορεξία, όπως λένε οι γονείς της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Οι γονείς ζητούν να γίνει εκταφή της σορού της δασκάλας και να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή καθώς και ιστολογικές εξετάσεις. 

Πριν πεθάνει, είχε δεχτεί επίθεση από ασθενή στο μπάνιο

Η 24χρονη δασκάλα εισήχθη με δική της συναίνεση, στο ψυχιατρικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου με ψυχογενή ανορεξία, στις 8 Φεβρουαρίου. Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή  στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ήταν  νοσηλευόμενη. Εντύπωση είχαν προκαλέσει στη μητέρα της τα μηνύματα που της έστελνε, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, τα οποία την ανησύχησαν. Έτσι, η μητέρα κάλεσε στο νοσοκομείο να δει τι συμβαίνει. Της είπαν ότι η κόρη της είναι μια χαρά και πως ξεκουραζόταν.  Την επόμενη μέρα, έμαθαν πως η κόρη τους είχε δεχθεί επίθεση από ασθενή μέσα στο μπάνιο. 

Ο επεισοδιακός χωρισμός της δασκάλας – Έχασε 13 κιλά μέσα σε 5 μήνες

Όπως περιέγραψε η μητέρα της, η κόρη της ήταν πάντα αδύνατη. Ζύγιζε 40 κιλά συνήθως αλλά σιτιζόταν καλά. Όταν τελείωσε τις σπουδές της στον Βόλο, επέστρεψε στην Εύβοια και συγκατοίκησε με τον σύντροφό της. Από τότε άρχισε να μην τρώει, λέει η μητέρα. Μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της, αποκάλυψε στους γονείς της ότι σιτιζόταν με καραμέλες και τσίχλες και πως έτρωγε κανονικό φαγητό μία φορά την εβδομάδα όταν τους επισκεπτόταν.

Το τηλεφώνημα στους γονείς από επισκέπτρια στο ίδιο δωμάτιο που ήταν η Γιολάντα

Οι γονείς της Γιολάντας αποκάλυψαν ότι μετά τον θάνατο της κόρης τους, τους τηλεφώνησε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία αφού τους έδωσε τα στοιχεία της, τους είπε ότι άκουσε τους γιατρούς να λέει ο ένας σε άλλον, να βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη την 24χρονη γιατί χρειάζονταν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ και η κατάσταση της δασκάλας μπορεί να παρατείνετο για πάνω από έναν μήνα. Η γυναίκα ήταν επισκέπτρια σε φίλη της και θέλησε να καταθέσει στον εισαγγελέα. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top