Κορωνοϊός: «Ήμασταν σε καραντίνα και μόνο που δε μας λιθοβόλησαν»

Τι λένε φίλοι και συγγενείς των ασθενών

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Πύργου ότι κάποια άτομα έσπασαν την καραντίνα και άρχισαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην περιοχή. 

Κορωνοϊός: Αρνούνται να μπουν σε καραντίνα στον Πύργο

«Έχουμε αναφορές, καταγγελίες από πολλούς συμπολίτες και σε μένα και στους συνεργάτες μου ότι ορισμένα άτομα, τα οποία είναι αρκετά, ενώ είναι σε καραντίνα δεν συμμορφώνονται» είπε ο δήμαρχος Πύργου . 

Σύζυγος ασθενούς: «Δυο ξένοι σε ένα σπίτι»

Την ίδια ώρα ο σύζυγος της 58χρονης, που είχε πάει στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, και βγήκε θετική στον ιό, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι, αλλά και πώς τους αντιμετωπίζει ο κόσμος.  

«Όλη η οικογένεια κάναμε το τέστ, όσοι είχαμε έρθει σε επαφή με τη γυναίκα μου. Είμαστε μια χαρά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, είμαστε αρνητικοί όλοι. Φυσικά στο συνεργείο κάναμε απολύμανση. Η γυναίκα μου είναι μια χαρά, μένει μόνη της στο δωμάτιο της, συντηρείται μόνη της, τέλος πάντων δεν έχουμε καμία επαφή» είπε ο ίδιος. 

Τι είπε ο ασθενής της Εύβοιας

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Εύβοια, ο 48χρονος που ήταν στο γκρουπ που επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι έγινε μέχρι να εντοπιστεί θετικός στον ιό. 

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν - Νέα λίστα

«Όταν επέστρεψα από την εκδρομή στις 27 του μήνα συνέχισα τη ζωή μου κανονικά. Τις ημέρες, πριν γίνει γνωστό το κρούσμα στην Ηλεία, έκανα κάποιες βόλτες. Μάλιστα, την Καθαρά Δευτέρα πήγα επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι» είπε ο 48χρονος. 

«Είμαι σε καραντίνα στο σπίτι. Μένω με τους γονείς μου, έχουν πάρει προφυλάξεις, δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, ούτε πυρετό. Κρατάμε μια απόσταση. Είμαι σε διαφορετικό δωμάτιο. Φοράμε μάσκες μέσα στο σπίτι. Εγώ αισθάνομαι πολύ γερός, πολύ δυνατός» συνέχισε. 

«Ήμασταν σε καραντίνα και μόνο που δε μας λιθοβόλησαν»

Για το πώς βίωσε την καραντίνα των 14 ημερών μίλησε ένα από τα άτομα που είχε φιλική σχέση με τη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο και ήταν το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη.  

«Είχαμε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία από γιατρούς που στην ουσία μας ρωτάγανε εάν έχουμε κάποια συμπτώματα και από εκεί και πέρα καταγράφανε και το ιστορικό καθημερινά. Εάν έχουμε πυρετό, εάν έχουμε βήχα και γενικά έπρεπε κάθε μέρα να καταγράφουμε τη συμπεριφορά μας» είπε ο φίλος του ασθενούς.  

«Το πιο άσχημο ήταν το μπούλινγκ που τρώγαμε από όλο τον κόσμο. Πάρα πολλά μηνύματα τα οποία στην ουσία δεν ήταν μηνύματα ενδιαφέροντος και γενικά η κοινωνία δεν το πήρε και πολύ καλά, έτοιμοι δηλαδή να μας λιθοβολήσουν ήταν. Κανείς δεν πήρε να μου πει έχετε νερό, έχετε γάλα, έχετε ψωμί» ανέφερε.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top