Νέα επεισόδια στον Έβρο-Τραυματίστηκε αστυνομικός

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»

Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών έγινε το απόγευμα της Κυριακής ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανέων.

SMS στους μετανάστες στέλνουν οι ελληνικές αρχές: «Μην περνάτε τα σύνορα»

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες - μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Έβρος: 9.972 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε μία μέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Δεχόμαστε πετροπόλεμο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τονίζοντας ότι τα επεισόδια είναι συνεχή. «Εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις, εντάσεις και φασαρίες με την δική μας πλευρά να δέχεται πετροπόλεμο και να αντιστέκεται μια χαρά. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιες προσπάθειες εισόδου στην χώρα, οι οποίες αποτρέπονται με επιτυχία. Αυτή την ώρα που μιλάμε θα έλεγα πως είναι υπό έλεγχο η όλη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει πως αργότερα δεν θα κλιμακωθεί. Ακούω διάφορα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά και επιθυμούν με τον οποιοδήποτε τρόπο να περάσουν στη χώρα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι σίγουρα 13χιλ, αλλά ούτε και 9χιλ, υπολογίζονται γύρω στις 3 με 4 χιλ.».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top