SMS στους μετανάστες στέλνουν οι ελληνικές αρχές: «Μην περνάτε τα σύνορα»

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την διασπορά των fake news

Όλα τα διαθέσιμα μέσα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει τις ροές χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι παρακινούμενοι από fake news επιχειρούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό

Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές Αρχές είναι και τα sms που στέλνονται σε χιλιάδες ξένα κινητά τα οποία βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι η ενημέρωση των ανθρώπων «που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες».

Έβρος: 9.972 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε μία μέρα

Τι αναφέρουν τα sms των ελληνικών αρχών

Χιλιάδες ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα:

Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα.

Frontex: Υψηλό επίπεδο συναγερμού για τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο

«Αναθεωρήσαμε (...) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοηθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας: «Προτεραιότητά μας να τη στηρίξουμε»

Αποτράπηκε η είσοδος σε 10.000 μετανάστες μέσα σε μία ημέρα

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Έβρος: Πάνω από 13.000 μετανάστες στα σύνορα – Οι περισσότεροι άνδρες

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.
Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».
Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Να σημειωθεί πως σήμερα στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την απόφαση του Ερντογάν να αφήσει ανοιχτά τα σύνορα σε μία προσπάθεια να εκβιάσει την Ευρώπη για να τον στηρίξει στη Συρία, όπου βρίσκεται σε μπρα ντε φερ με τη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top