Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό

Παναγιωτόπουλος: «Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα»

Σύσκεψη κορυφής για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Η νέα σύσκεψη λαμβάνει χώρα μετά τις εξελίξεις στον Έβρο, όπου όπως έγινε γνωστό, σχεδόν 10.000 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα μόλις μίας ημέρας.

Την ίδια στιγμή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αναφέρει πως πάνω από 13.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων Τουρκίας-Ελλάδας. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών είναι άνδρες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται οικογένειες και παιδιά.

Έβρος: 9.972 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε μία μέρα

Να σημειώσουμε ότι χθες το πρωί είχε πραγματοποιηθεί  κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Σε αυτήν είχε αποφασιστεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις στον Έβρο. Στην ελληνική πλευρά επιχειρούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας: «Προτεραιότητά μας να τη στηρίξουμε»

Μετά το τέλος της χθεσινής σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κάνοντας λόγο για «οργανωμένη μαζική παράνομη απόπειρα παραβίασης συνόρων» στην περιοχή του Έβρου.

Μεταναστευτικό:Εννέα πλοία της Frontex στο Αιγαίο για τη φύλαξη των συνόρων

Παναγιωτόπουλος: «Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα»

«Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο συνοριακό σταθμό Καστανιών, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, προκειμένου, όπως είπε «να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι».

Ο υπουργός συνεχάρη όλες τις Δυνάμεις που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και σε άλλες περιοχές και του Λιμενικού, λέγοντας ότι «επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης».

O Nίκος Παναγιωτόπουλος στον Έβρο. Φωτογραφία: INTIME

Έβρος: Πάνω από 13.000 μετανάστες στα σύνορα – Οι περισσότεροι άνδρες

"Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας", δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.

Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε!»

O Nίκος Παναγιωτόπουλος στον Έβρο. Φωτογραφία: INTIME

Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top