Μεταναστευτικό:Εννέα πλοία της Frontex στο Αιγαίο για τη φύλαξη των συνόρων

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Νέες δυνάμεις της Frontex έρχονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR και του δημοσιογράφου Πέτρου Μποτσαράκου, το βράδυ του Σαββάτου, εννέα ευρωπαϊκά πλοία της Frontex θα κινούνται στο Αιγαίο για τη φύλαξη των συνόρων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα κύματα μεταναστών που σπρώχνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα.

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα σύνορα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν.

Όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης του Ερντογάν στην Ελλάδα με όπλο τους μετανάστες

Ένα οργανωμένο σχέδιο επίθεσης είναι αυτό του Ερντογάν στην Ελλάδα με όπλο τους μετανάστες. Τους μετακινούν ακόμη και με στρατιωτικά οχήματα και στο τελωνείο και στα κατά μήκος των συνόρων. Τους φρουρούν μην τυχόν και γυρίσουν πίσω στην Τουρκία, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την ελληνική αστυνομία και τον στρατό. 

Τους δίνουν πολεμοφόδια, τα καπνογόνα που είδαμε για να κάνουν τις επιθέσεις τους. Τους στέλνουν μηνύματα στα κινητά ότι άνοιξαν τα σύνορα.

Και η  Ελλάδα όμως απαντά οργανωμένα. Με το δικό της σχέδιο που συνοψίζεται εν ολίγοις στην εντολή: να μην περάσει κανείς που δεν έχει χαρτιά. Ουσιαστικά η Ελλάδα στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στην Ευρώπη. Ότι προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Κι επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, μετά την κρίση αυτή που προκάλεσε ο Ερντογάν η Ελλάδα θα περιμένει από την Ευρώπη πιο καθαρή στήριξη από κάθε άλλη φορά.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR του Σαββατοκύριακου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top